Pikante overstap: Koen Collee en Laura van der Linden van CKV Nieuwerkerk naar KCC

  • woensdag 4 mei 2022
  • Eelco de Bruin

KCC heeft bekend gemaakt dat komend seizoen 2 spelers van CKV Nieuwerkerk aansluiten bij de selectie, te weten Koen Collée en Laura van der Linden.

Nadat coach Leon Simons aangaf te vertrekken en Nieuwerkerk een dramatisch zaalseizoen afwerkte en zich niet wist te plaatsen voor de nieuwe Korfbal League 2 en ook op het veld de promotiekansen in de Overgangsklasse niet in eigen hand heeft, hing het al geruime tijd in de lucht dat er spelers zouden gaan vertrekken.

KCC heeft nu 2 sterkhouders van CKV Nieuwerkerk vastgelegd voor komend seizoen. Op de website van KCC geven beide spelers aan dat het een moeilijke beslissing was om weg te gaan bij Nieuwerkerk maar dat de sportieve ambitie de doorslag heeft gegeven. KCC speelt zowel op het veld als in de zaal op het hoogste niveau van Nederland en Collée en Van der Linden willen beiden graag op dat niveau actief zijn.

Naast deze 2 spelers vertrekt ook Niels Stuurstraat bij CKV Nieuwerkerk, hij gaat spelen bij Blauw-Wit in Amsterdam. Daarnaast wordt er nog door andere clubs getrokken aan spelers van Nieuwerkerk.
Ook was al duidelijk dat Dani Hoogendoorn stopt na dit seizoen, Babette Blok voorlopig langs de kant staat vanwege haar zwangerschap en dat Cathey van Horik nog vele maanden is uitgeschakeld vanwege een blessure.

Grote uitdagingen dus voor de TC van CKV Nieuwerkerk wat ook nog geen nieuwe trainers voor komend seizoen heeft gestrikt.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 mei 2022