KCC verliest in slotseconden bij LDODK: 24-23

• maandag 10 januari 2022
  • Eelco de Bruin

KCC had in de eerste wedstrijd van 2022 direct kunnen toeslaan in het verre Friese Gorredijk, na een uitstekende 1e helft ging het in de laatste seconden alsnog mis voor KCC.

Een bliksemstart en het stond opeens 0-5 voor KCC tegen de nr 2 LDODK. Richting de rust heeft KCC nog een marge van 4 over: 7-11. Ook na de rust scoorde KCC, en liep uit naar een 8-14 tussenstand. Daarna brak een fase aan waar KCC de weg flink kwijt was, via een 12-2 run van LDODK stond er een 20-16 achterstand op het scorebord. KCC probeert weer aan te haken maar 3 minuten voor tijd staat LDODK op een 23-19 voorsprong. Knap komt KCC terug en via 2 treffers van Oosting komt KCC 32 seconden voor tijd op gelijke hoogte: 23-23.
LDODK versiert 5.6 seconden voor het einde echter een strafworp en benut deze ook, waarna KCC via Bo Oppe nog 1 verre schotpoging krijgt maar deze valt niet binnen waardoor LDODK met 24-23 de wedstrijd wint.

Zure en ook onnodige nederlaag van KCC, wat bij winst op 6 punten was gekomen en vol mee zou gaan doen voor plek 3 in deze poule.

Komende zaterdag zal er nu thuis van Blauw Wit gewonnen moeten worden om de kansen op plek 3 in leven te houden.

Doelpunten: Randy Oosting en Bo Oppe ieder 6x, Sanne Alsem 5x, Anouk Edens 2x, Demi van Oosten, Sydney Schol, Mandy Biesbroek en Mark Behrens ieder 1x.