KCC wint na sterkte 1e helft bij KZ!

• zondag 19 december 2021
  • Eelco de Bruin

Na de winst vorige week thuis tegen Dalto ging KCC nu op bezoek bij KZ. Wederom was er een basisplek voor rebounden Behrens, dit keer ten koste van Middelkoop.

KCC knalde werkelijk uit de startblokken en pakte al snel een ruime voorsprong: 1-5!
Het schotpercentage zat in die fase op 40% waardoor KCC uitliep naar een 2-8 en 2-11 tussenstand.  Vlak voor rust valt de score enigszins stil maar een 5-13 voorsprong bij rust is natuurlijk uitmuntend te noemen.

In de 2e helft weet KZ de achterstand langzaam maar zeker terug te brengen en 4 minuten voor tijd is de marge nog slechts 3. Uitblinker Oppe (9 treffers!) en Oosting scoren dan voor KCC waardoor KCC de buiten binnen heeft en uiteindelijk met 17-19 een prima overwinning boekt op KZ. Met 4 punten doet KCC weer helemaal mee in poule A van de Korfbal League. De competitie wordt in 2022 hervat met op 8 januari een uitwedstrijd tegen LDODK.

Doelpunten: Bo Oppe 9x, Randy Oosting en Sanne Alsem ieder 3x, Demi van Oosten 2x, Sydney Schol en Mandy Biesbroek ieder 1x.