Korfbal: KCC verliest, CKV Nieuwerkerk, KOAG en IJsselvogels behalen overwinning

• maandag 29 november 2021
  • Eelco de Bruin

KCC ging in de Korfbal League op bezoek bij Blauw Wit. Lange tijd zat er een goed resultaat in, maar 5 seconden voor tijd wist Blauw Wit de 21-20 te scoren en verloor KCC dus de wedstrijd.

KCC pakt in de 2e helft een 15-17 voorsprong maar wist niet door te drukken in die fase.  Zaterdag speelt KCC om 20.00 thuis tegen Fortuna.
Doelpunten: Randy Oosting 5x, Bo Oppe, Sanne Alsem en Mandy Biesbroek 3x, Anouk Edens en Demi van Oosten ieder 2x, Julian Middelkoop en Stefan Dekkers ieder 1x.

In de Hoofdklasse speelde Nieuwerkerk thuis tegen Unitas. Op het veld verloor de ploeg van Leon Simons nog van Unitas. In de zaal waren de rollen echter omgedraaid, stribbelde Unitas in de 1e helft nog flink tegen (8-8 ruststand), in de 2e helft was Nieuwerkerk een maatje te groot en liep het uit naar een 23-13 overwinning. 2 overwinningen op rij voor Nieuwerkerk, wat door de coronamaatregelen  voorlopig geen wedstrijden meer zal spelen.

Doelpunten Nieuwerkerk: Jop Brouwer 6, Babette Blok 5, Dani Hoogendoorn 3, Miriam Swart 3, Niels Stuurstraat 2, Laura v.d. Linden 2, Cathy van Horik 1 en Gerhard Gouderjaan 1

Voor KOAG en IJsselvogels stond pas de 1e speelronde in de zaal op het programma, en waarschijnlijk voorlopig ook gelijk de laatste wedstrijd.
In de 1e klasse ging KOAG op bezoek bij Tjoba, ondanks een voorsprong van 5 doelpunten liet KOAG het in de slotfase nog spannend worden maar wist wel de overwinning te pakken: 24-25.
In de 2e klasse moest IJsselvogels op bezoek bij angstgegner Reeuwijk. 23 oktober speelde IJsselvogels op het veld nog tegen Reeuwijk, en toen werd verrassend makkelijk gewonnen. Nu in de zaal was het wel weer een spannende wedstrijd, maar IJsselvogels pakt met 21-22 wel de volle buit.

In de IJssel-sport uitzending van 28-11, tussen 13.00-14.00 kwamen de coaches van alle clubs aan het woord.
Klik Hier, en kies dan zondag 28 november en klik onder het kopje IJsel-Sport op het "1e uur terugluisteren".