KCC verliest, Nieuwerkerk wint 1e zaalwedstrijd

• dinsdag 23 november 2021
  • Eelco de Bruin

KCC begon in de Korfbal League met een thuiswedstrijd tegen LDODK. In de eerste helft ging het spel flink op en neer, KCC van 4-2 voor naar 4-7 achter en weer naar een 14-10 voorsprong bij rust. Grote man in de eerste helft was Randy Oosting met 6 treffers.

In de 2e helft trok LDODK steeds meer het spel naar zich toe, maar na 17-19 pakte KCC toch weer een voorsprong met 20-19. Daarna viel KCC scorend echter stil waarna LDODK met 21-24 de overwinning pakte.

Doelpunten KCC: Randy Oosting 7x, Demi van Oosten 5x, Mandy Biesbroek 3x, Sydney Schol en Bo Oppe ieder 2x, Julian Middelkoop en Sanne Alsem ieder 1x.

De openingswedstrijd in de zaal Hoofdklasse van Nieuwerkerk was uit tegen GKV.
Pas in de laatste 5 minuten van de 1e helft kon Nieuwerkerk via 11-12 uitlopen naar een 11-15 ruststand. In de 2e helft trapte Nieuwerkerk vol het gas in en liep uit naar een 13-26 voorsprong. Uiteindelijk won Nieuwerkerk de wedstrijd tegen GKV met 18-31

Doelpunten Nieuwerkerk: Koen Collée 6, Dani Hoogendoorn 5, Jop Brouwer 5, Miriam Swart 4, Babette Blok 4, Laura v.d. Linden 3, Niels Stuurstraat 3 en Cathy van Horik 1