Capelle wint van koploper Rijnvogels, maar loopt periodetitel mis

• zondag 7 november 2021
  • Eelco de Bruin

Vanmiddag stond de periodetitel op het spel. Capelle moest winnen en Zwaluwen mocht niet winnen. Dat laatste gebeurde niet. Zwaluwen pakte de periodetitel door een beter doelsaldo dan Capelle.

Capelle startte ongeconcentreerd en een verkeerd verwerkte bal door de verdediging bracht Rijnvogels al na 3 minuten op voorsprong. Spits Maarten Reyneveld kogelde de bal hard in de kruising 1-0. Het duurde twintig minuten voordat Capelle het initiatief overnam. In de 25e minuut twee schoten. Het eerste was van Jeffrey Rijsdijk en het tweede van Lars Bosscha, maar beide troffen geen doel. Twee minuten later een inzet van Marlon Slabbekoorn, die door keeper Arie van der Niet losgelaten werd, maar Olaf van der Sande was net te laat om de bal in het doel te tikken. In de 40e minuut kreeg Capelle de beloning. Een mooie corner van Eric Jansen leidde tot een scrimmage. Wie uiteindelijk scoorde was een gok. In ieder geval was Lars Bosscha erbij betrokken, maar ook werd het als een eigen doelpunt van Leonard de Beste door het arbitrale trio genoteerd 1-1. Dat leek de ruststand te worden, maar tot grote ontsteltenis van iedereen met een Capelle hart belandde de bal op de stip. Eric Jansen maakte één meter buiten de zestien een overtreding, maar na overleg tussen scheidsrechter Jelle Bessels en en zijn assistent Gabriël Malki werd tot een penalty besloten.  Een belachelijke beslissing. Trainer Ralph Kalkman protesteerde terecht, maar ontving daar voor een gele kaart. Het vonnis werd uiteindelijk geveld door Maarten Reyneveld 2-1. Met deze stand brak de rust aan.

Capelle begon getergd aan de tweede helft en boekte onmiddellijk succes. In de 47e minuut werd naeen pass van Lars Bosscha in de diepte Olaf van der Sande gelanceerd. Op de hem zo specifieke wijze schoot hij de bal uit een moeilijke hoek keihard tegen de touwen 2-2.  Daarmee was de koek nog niet op, want vijf minuten later kwam Capelle aan de leiding. Opnieuw nam Eric Jansen een mooie corner en nu kopte in ieder geval Lars Bosscha de bal in het doel 2-3. Inmiddels werd bekend, dat Zwaluwen met 0-4 voorstond bij Scherpenzeel, zodat Capelle geen periodekampioen kon worden. Alleen Rijnvogels moest winnen on deze titel te behalen. Zover liet Capelle het niet komen. Een hoofdrol hierin speelde keeper Marc van Splunter, die een paar spectaculaire reddingen verrichtte. Een gekruld schot van Roy van Leeuwen richting de kruising tikte hij over de lat en in de 86e minuut redde hij met zijn rechterhand, voordat Maarten Reyneveld kon scoren. Ook bijna 7 minuten extra tijd waren voor Rijnvogels niet genoeg om nog een gelijkspel te behalen. Het eindsignaal werd luid toegejuicht door de vele supporters die mee waren gereisd naar Katwijk. De overwinning was uiteindelijk dik verdiend mede door de
geweldige inzet na de tegenslag van de onterecht toegekende strafschop.  Capelle is nog steeds ongeslagen en moet deze status volgende week handhaven, wanneer het Smitshoek als tegenstander treft.

Er waren gele kaarten voor Kasper Michel en Maarten Reyneveld van Rijnvogels en voor Sander Fischer, Olaf van der Sande en trainer Ralph Kalkman van Capelle.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Eric Jansen, Rutger de Bos, Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (66 Ismaïl Yildirim), Olaf van der Sande (90 Marvin van der Made), Joshua Kassels, Marlon Slabbekoorn (78 Joseph Gonçalves).