Magere overwinning Capelle tegen Spijkenisse

• zaterdag 16 oktober 2021
  • Eelco de Bruin

De overwinning was verdiend, maar gezien het aantal kansen viel de 1-0 score te laag uit.

Het begon goed voor de thuisclub. In de 4e minuut een breedtepass van Bram van Eijk op Olaf van der Sande, die zijn voorzet ingekopt zag worden door Joshua Kassels, maar keeper Giovanni de Man stompte de bal tot corner. Daarna vervlakte de wedstrijd mede door veel verkeerde passes. In de 22e minuut schoot Capelledrie keer hard op het doel en het laatste schot van Marciano Pape werd uiteindelijk geblokkeerd. Spijkenisse kwam pas in de 30e minuut tot het eerste schot op het doel. De inzet van Julien Gret werd gemakkelijk gestopt door Marc van Splunter. Pas in de slotfase van de eerste helft weer een tweetal spannende momenten. Eerst frommelde Ismaïl Yildirim de bal bijna over de doellijn, maar Sirano Kartosonto redde op het laatste moment. Daarna een scherpe voorzet van Olaf van der Sande, die door iedereen gemist werd. Het bleef voor de rust 0-0.

Capelle gooide er na de rust nog een schepje boven op. Dat resulteerde in de 51e minuut in een schot van Bram van Eijk, dat over ging. Twee minuten later stopte Giovanni de Man een kopbal van Ismaïl Yildirim en zes minuten later hetzelfde na een schot van opnieuw Ismaïl Yildirim. Spijkenisse probeerde met wat counters Capelle te
verontrusten, maar de counters werden te slordig uitgevoerd. Het enige schot kwam in de 62e minuut van Daan Bourgonje, maar was te zacht. Intussen had trainer Ralph Kalkman verdediger Marciano Pape gewisseld voor extra aanvaller Marlon Slabbekoorn om meer aanvalskracht te ontwikkelen. In de 63eminuut zette Slabbekoorn de bal voor op het hoofd van Olaf van der Sande, die van dichtbij over kopte. Het beslissende doelpunt viel in de 72eminuut. De bal werd ingeschoten en via een verdediger van Spijkenisse kwam de bal gelukkig bij Joshua Kassels, die daarop doel trof 1-0. Capelle kreeg daarna nog kansen de voorsprong te vergroten. Tot twee keer toe miste Marlon Slabbekoorn, maar een 100% kans kreeg na twee minuten extra tijd Olaf van der Sande. De anders zo doeltreffende spits schot geheel vrijstaand hoog over. Bijna ging de overwinning van Capelle nog de mist in, toen bij de laatste aanval Jari Bendt net naast voor Spijkenisse de verkeerde kant van de paal schoot. Het
bleef 1-0 en door de deze winst is Capelle samen met Zwaluwen koploper Rijnvogels tot op één punt genaderd.

De prima leidende scheidsrechter Remon Tulen gaf een gele kaart aan Duane Tjen-A-Kwoei van Spijkenisse.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape (54 Marlon Slabbekoorn), Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram
van Eijk, Rutger de Bos, Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (83 Eric Jansen), Joshua Kassels, Ismaïl Yildirim ( 72 Marvin van der Made), Olaf van der Sande.

Spijkenisse: Giovanni de Man, Youri Verschoor (82 Willem Beuk), Anthony Bentem, Duane Tjen-A-Kwoei, Marvin
van der Pluijm, Daan Bourgonje (82 Michael van Dommelen), Ryan Purvis (72 Jari Bendt), Sirano Kartosonto, Julien Gret (77 Alessandro Franzoso), Isiah Huender Helstone (82 Glenn Rijsdijk), Marc Ripmeester.