Capelle laat koppositie liggen na 1-1 bij Poortugaal

• zondag 26 september 2021
  • Eelco de Bruin

Opnieuw moest Capelle vanaf de 39e minuut met tienspelers optornen tegen Poortugaal, maar met enorme inzet wist het één punt veilig te stellen. Een prestatie om trots op te zijn na een uiterst zware week. Vorige week zaterdag 100 minuten met op laatst 9 spelers, dinsdag 120 minuten in de bekerwedstrijd en vandaag weer 55 minuten met 10 man.

Het begon allemaal rooskleurig voor Capelle, dat topscorer Olaf van der Sande wegens een schorsing moest missen. In de 3e minuut de eerste kans voor Joseph Gonçalves en vier minuten later de voorsprong. Wesley Pollemans opende op rechts, waar Marciano Pape een voorzet afleverde, die door
Joshua Kassels werd ingekopt 0-1. Deze voorsprong ontaardde wel in wat gemakzucht bij Capelle en Poortugaal kreeg met snelle aanvallen een paar goede kansen. Rick Nieuwveld en tot tweemaal toe Jordi Dekker zagen hun pogingen echter teniet gedaan worden. In de 23e minuut ondernam Bram van Eijk een solo, die hij met rechts afrondde met een vlammend schot. De paal bracht echter redding voor Poortugaal. In de 42e minuut verloor Rutger de Bos de bal op het middenveld. Bij een poging de bal nog te heroveren, kwam hij iets te laat en raakte zijn tegenstander. Scheidsrechter Maurick van Dijk stond er dichtbij en achtte het een rode kaart waardig. Opnieuw stond Capelle in de 39e minuut met tien man, maar gaf voor de rust niets meer weg.

Na de rust werd Marvin van der Made het slachtoffer en Eric Jansen kwam het middenveld versterken. Poortugaal trok ten strijde en had duidelijk
meer balbezit. Toch kreeg het geen uitgespeelde kansen mede door het compact verdedigen van Capelle. Het was wachten op de counters van Capelle en die kwamen er. In de 74e minuut legde Lars Bosscha de bal breed op Marlon Slabbekoorn, die voor een praktisch leeg doel de bal toch overschoot.
Nauwelijks één minuut later ging dezelfde speler alleen op keeper Koen Morssink af, maar opnieuw ging het schot over het doel. Zoals altijd viel vier minuten later het doelpunt aan de andere kant. Bij een aanval over links was er miscommunicatie tussen keeper Marc van Splunter en zijn achterhoede en Stan Maas profiteerde daarvan om de gelijkmaker aan te tekenen 1-1. Het was het laatste wapenfeit in deze wedstrijd.

Opnieuw presteerde Capelle het om in ondertal punten te halen. Een gegeven om trots op te zijn. De vechtlust en saamhorigheid zorgden daarvoor. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen DUNO en het is te hopen, dat er dan elf spelers het einde halen.

Koploper Rijnvogels verloor met 5-1, waardoor Capelle slechts 1 puntje inliep en nu samen met Zwaluwen de 2e plaats deelt.

Er waren gele kaarten voor Jordi Dekker en Sven Breukhoven van Poortugaal. Rood was er voor Rutger de Bos van Capelle.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk (67 Jelle Pollemans), Rutger de Bos, Lars Bosscha,
Joshua Kassels, Joseph Gonçalves (81 Veron Knol), Marvin van der Made (46 Eric Jansen), Marlon Slabbekoorn.

Poortugaal: Koen Morssink, Desailly Sousa, Sven Breukhoven, Gerwin Lake, Ricardo van Twist (46 Patrick Fernand), Jordi Dekker, Rick Nieuwveld, Niel
Groeneveld (72 Niels Versteege), Sven Weeda, Nuno Andrade Varela (61 Marcel Varela Ribiero), Stan Maas.