Wisselende resultaten korfbalploegen

• maandag 20 september 2021
  • Eelco de Bruin

Wisselende resultaten voor onze korfbalploegen uit de regio. CKV Nieuwerkerk en IJsselvogels pakten de volle buit terwijl KCC en KOAG een nederlaag moesten slikken.

KCC had na 2 speelronden al 3 punten gepakt in de Ereklasse! Ook tegen DOS 46 lag een overwinning voor het grijpen, maar in de slotafe ging het alsnog mis. Na een 7-7 ruststand liep KCC in de 2e helft weg naar een 13-9 voorsprong. 8 minuten voor tijd staat het 15-13 waarna KCC niet meer weet te scoren en uitgerekend oud-KCC speler Christian Dekkers met 2 treffers DOS 46 de overwinning bezorgd. KCC moet zaterdag op bezoek in het verre Gorredijk bij LDODK.
Doelpunten KCC: Mark Behrens 4x, Randy Oosting, Bo Oppe, Sanne Alsem en Mandy Biesbroek ieder 2x, Demi van Oosten, Dominique Brands en Julian Middelkoop 1x.

Nieuwerkerk had weer een makkelijke middag in de Overgangsklasse. Velocitas werd na een 17-4 ruststand met 31-12 verslagen.  Wederom 31 treffers voor de formatie van Leon Simons. Komende zaterdag gaat Nieuwerkerk op bezoek bij Unitas, die ploeg heeft ook 2 wedstrijden gewonnen.
Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 9, Jop Brouwer 5, Nikita Ephraim 4, Lotte Dingjan 3, Mats Rodenburg 2, Koen Collee 2, Laura vd Linden 2, Cathy van Horik 2, Eva Boeter 1 en Melissa v.d. Velde 1

KOAG liep in de 1e klasse tegen de 2e nederlaag van het seizoen aan. Nadat de 1e wedstrijd nipt met 19-18 werd verloren bij Albatros werd er nu op eigen veld met 16-20 verloren van Vitesse uit Barendrecht. Geen lekkere start dus voor KOAG, wat zaterdag ook nog eens op bezoek moet bij koploper Merwede.

In de 2e klasse pakte IJsselvogels ook in de 2e wedstrijd de volle buit. KZ Danaiden werd met 23-19 verslagen. In deze klasse zijn er nu 3 ploegen die met 4 punten aan de leiding gaan. Zaterdag gaat IJsselvogels bij medekoploper Fiducia op bezoek.