Capelle wint bij Jodan Boys: 1-2

• zaterdag 11 september 2021
  • Eelco de Bruin

Het is altijd lastig winnen bij Jodan Boys, maar vandaag lukte dat Capelle met 1-2 mede door fantastisch keeperswerk van Marc van Splunter.

In de eerste helft waren er kansen aan beide kanten.  Capelle had meer balbezit, maar eenmaal in de richting van het vijandelijke doel werd er te slordig gevoetbald. Yusri el Kandousi had de eerste mogelijkheid, maar Marc van
Splunter stopte zijn inzet. Na een pass van Marciano Pape zette Joshua Kassels de bal voor, waar Marlon Slabbekoorn de kans miste. De volgende kans was er in de 19e minuut voor Bradley el Idrissi, maar zijn schuiver ging voorlangs. Onverwacht kwam het doelpunt voor Capelle tot stand in de 25eminuut. Na een mislukte voorzet kwam de bal via een tegenstander bij Marlon Slabbekoorn in zijn bezit. Van dichtbij schoot hij de bal in de uiterste rechter benedenhoek 0-1. Jodan Boys dacht één minuut later al de gelijkmaker te
scoren, maar twee keer redde Marc van Splunter op sublieme wijze de schoten, die vanaf twee meter op hem afkwamen. In het laatste kwartier voor de rust schoot Joshua Kassels nog hard op het doel, maar oud Capelle doelman Nick van der Ploeg stopte de inzet eenvoudig. Het laatste schot van Bram van Eijk verdween
nog naast het doel, zodat aan de 0-1 stand geen wijziging kwam.
kwam.

De tweede helft was slechts vier minuten oud, toen Marciano Pape zijn tegenstander in de zestien haakte.
Een strafschop was het logische gevolg. Spits Stefan den Horder zette zich achter de bal, maar zijn schot werd uit het doel geranseld door Marc van Splunter. Jodan Boys begon het middenveld te veroveren en zette Capelle onder druk. Toch kwamen er geen grote kansen uit, omdat de meeste ballen hoog werden gespeeld, waar het centrale duo Wesley Pollemans en Sander Fischer wel raad mee
wisten. Capelle ging op de counter spelen en dat had succes in de 67eminuut. Bram van Eijk brak uit op de linkerflank, lanceerde Marlon Slabbekoorn, die een afgemeten voorzet gaf aan Olaf van der Sande, die met een schuiver doelman Rick van der Ploeg het nakijken gaf 0-2. Capelle leek eenvoudig naar de
overwinning te gaan, maar in de 75e minuut kwam daar verandering in.Marlon Slabbekoorn verspeelde de bal bij het eigen strafschopgebied en uit de voorzet, die daaruit volgde, kopte Adil Akanioui de bal tegen de touwen 1-2. Jodan Boys gooide er nog een schepje bovenop en geloofde nog in een gelijkspel. Capelle verdedigde manmoedig en trainer Ralph Kalkman besloot in de 78eminuut drie verse krachten in het veld te brengen. Uiteindelijk sleepte Capelle de overwinning uit het vuur, omdat Jodan Boys geen uitgespeelde kansen wist te
creëren.
Capelle deelt nu samen met Feyenoord de 2e en 3e plaats op de ranglijst en volgende week treffen beide ploegen elkaar in Capelle. Een wedstrijd om naar uit te zien.

De matig en warrig leidende scheidsrechter Jonathan van Dongen gaf gele kaarten aan Rutger de Bos en Joseph
Gonçalves van Capelle en aan Adil Akaniouni, Dirk Pieter Rietveld, Roald Heerkens en Kevin de Vries van Jodan Boys.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape (78 Jelle Pollemans), Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van
Eijk, Rutger de Bos, Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (60 Marvin van der Made), Joshua