Fit met Huis van de Wijk én Fitclub24Oostgaarde

  • donderdag 15 juli 2021
  • Sjoerd de Graaff

"Fit blijven in tijden van corona? Dat valt niet mee.", vertelt Welzijn Capelle. In Oostgaarde sloegen de buurtcoach, het Wijkoverlegplatform en de sportclub hun handen ineen om dat makkelijker te maken. Ze organiseerden een gratis sportevenementje op de parkeerplaats van Huis van de Wijk Oostgaarde. Jong en oud deed mee.

Bewoners van Oostgaarde die aan hun conditie willen werken, konden onlangs meedoen aan twee gratis lessen van Lavignia Vlug van Fitclub24Oostgaarde. Zo kon Oostgaarde kennismaken met de nieuwe bootcamplessen van de sportclub. De twee lessen waren een groot succes. Deelnemers van alle leeftijden sportten samen, ieder op eigen niveau. Ze gebruikten materiaal van de sportclub, maar ze maakten ook creatief gebruik van wat er op de parkeerplaats te vinden was: een betonnen richel, tralies van de fietsenstalling... Na afloop kregen de deelnemers nog een drinkfles mee.

Meer bewegen
Buurtcoach Astrid Keerveld: ‘Hartstikke leuk dat dit soort dingen gebeuren. Wij van Welzijn Capelle vinden het natuurlijk ook alleen maar goed als mensen meer bewegen!’ Zin om fitter te worden? Bekijk het wekelijkse programma van Fitclub24oostgaarde op hun Facebook- of Instagrampagina.

Helpen bij Huis van de Wijk Oostgaarde
Huis van de Wijk Oostgaarde is weer aan het opstarten na de versoepeling van de coronamaatregels. Zin om te helpen bij Huis van de wijk, af en toe of wekelijks? Er wordt nog een gastheer of gastvrouw gezocht, en naar hulp bij verschillende activiteiten op gebied van bewegen of creatief bezig zijn. Kijk op ww.capelledoet.nl of neem contact op met buurtcoach Astrid via 06 - 348 69 710 of a.keerveld@welzijncapelle.nu.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 juli 2021