Euro Stars-voorzitter Van Overbeek (71) overleden

  • woensdag 5 mei 2021
  • Davey Euwema

André van Overbeek, voorzitter van Capelse honk- en softbalvereniging Euro Stars, is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de vereniging woensdag bekend gemaakt.

Van Overbeek was sinds 2018 actief als voorzitter van de vereniging.

"Wij zijn geschokt door het bericht dat onze voorzitter, André van Overbeek, op 71-jarige leeftijd is overleden," schrijft de vereniging in een statement op sociale media.

"André was niet alleen een zeer betrokken bestuurder, hij was ook een uiterst aimabele man met een warme belangstelling voor de mensen om zich heen."

"We zullen hem binnen de club enorm gaan missen en het is een groot verlies voor de honk- en softbalwereld!

"We wensen zijn ex-vrouw, kinderen, kleinkinderen en alle dierbaren veel sterkte met het dragen van dit grote verlies."

Van Overbeek begon zijn carriere in honk- en softbal als speler in de jaren '60.  Nadat zijn spelerscarriere tot een eind kwam, werd hij actief als trainer in binnen- en buitenland.

In latere jaren werd de Rotterdammer tweemaal verkozen tot president van de Europese softbalbond ESF en diende ook twee keer als Europees vice-president van de International Softball Federation. 

Gabriel Waage, huidig voorzitter van de Europese bond, reageert in een statement op het overlijden van Van Overbeek:

"Veel geweldige mensen verlaten ons dit jaar. Ik kan niet geloven, mijn grote vriend André, dat ik niet in staat zal zijn om je persoonlijk te zeggen hoe we jouw nalatenschap vervullen," zegt hij.

"Je hebt vertrouwen opgebouwd in de softbalgemeenschap tijdens je ESF-voorzitterschap, je vond altijd de beste manier om iedereen te helpen die hulp of advies nodig had.

"Wees er zeker van, dat ik mijn best doe voor wat ik je beloofd heb, mijn vriend. Dank je voor alles wat je aan ons gaf, voor wat je gaf aan de hele softbalgemeenschap, en voor wat je aan mij gaf. Rust in vrede."

Foto: European Softball Federation

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 5 mei 2021
Geen andere berichten van 2021-05-05 gevonden.