Sander Fischer: "Ik zie genoeg kansen voor een tweede carrière"

  • donderdag 1 april 2021
  • Thomas Bresser

Op vrijdag 26 maart kondigde SBV Excelsior speler Sander Fischer aan een punt te zetten achter zijn carrière als betaald voetballer. De 32-jarige centrale verdediger speelde bijna 400 wedstrijden als profvoetballer en gaat zich nu volledig richten op zijn maatschappelijke carrière. Fischer zegt het voetbal niet geheel vaarwel, want vanaf aankomend seizoen zal hij spelen in Capelle op Sportpark 't Slot.

"Het is mooi geweest, ik heb veertien jaar gevoetbald met heel veel plezier. Voor mij is het nu tijd om nieuwe dingen te gaan doen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en dat was geweldig. Ik heb genoten van al die jaren, maar nu is het tijd om mijn horizon te gaan verbreden. Ik zie genoeg kansen voor een tweede carrière", aldus Sander Fischer. 

Luister ook: Sander Fischer over zijn besluit om te stoppen met profvoetbal en overstap naar VV Capelle

"Bij Excelsior worden we niet financieel onafhankelijk", stelt Fischer. Ik heb bij Excelsior meegelopen bij de commerciële afdeling. Het bedrijfsleven trekt mij al langer en dit smaakt zeker naar meer. Ik heb zin om mij hierin te gaan ontwikkelen. Ik ben hier echt aan toe". 

Fischer zal niet definitief stoppen met voetballen. Hij heeft gesprekken gehad met meerdere voetbalclubs en kwam uiteindelijk uit bij VV Capelle. "Het is meer voor mijn plezier en hier in de hoofdklasse zijn er mooie regionale wedstrijden. Mijn maatje Lars Bosscha speelt ook bij VV Capelle, ik heb met hem in de jeugd gespeeld en erg veel tijd mee doorgebracht. Het is leuk om samen met hem te gaan spelen". 

Trainer van VV Capelle 1, Ralph Kalkman, is zeer positief over de komst van Fischer. "Als je iemand binnen kan halen die meer dan 400 wedstrijden heeft gespeeld in het betaald voetbal, dan denk ik dat wij daar alleen maar beter van kunnen worden. Niet alleen als staf, maar ook de spelersgroep". De huidige spelersgroep van VV Capelle kan hele wijze lessen leren van zo'n ervaren speler, aldus trainer Ralph Kalkman. 

Tijdens IJssel-Sport sprak Radio Capelle met de trainer Ralph Kalkman van VV Capelle: Luister hier het volledige interview. 

Fischer kan terugkijken op een prachtige voetbalcarrière met véél hoogtepunten en onvergetelijke momenten: "Het promoveren, handhaving in de Eredivisie, mijn debuut en de wedstrijden in de Kuip en Johan Cruijff Arena, dat zijn mooie dingen die je altijd bij blijven. In het seizoen 2018/2019 ging Fischer voor het eerst op een buitenlands voetbalavontuur. Hij speelde één seizoen op het hoogste niveau in Denemarken bij Vendsyssel FF en zal zijn winnende goal in de laatste minuut tegen één van de grootste clubs uit Denemarken nooit meer vergeten. 

Als voetballer kan Sander Fischer terugkijken op een prachtige loopbaan in het professionele voetbal: Hij begon zijn carrière bij SV WCR en maakte al snel de overstap naar Excelsior. Nadat hij niet doorbrak bij Excelsior kwam hij via een omweg bij NAC Breda waar hij op 20 april 2008 debuteerde in het betaalde voetbal.  Via NAC Breda, SC Cambuur en FC Emmen kwam hij bij AGOVV Apeldoorn. Toen die club failliet ging, keerde hij in 2013 terug bij Excelsior. Hij verdiende een contract in Kralingen en leidde Excelsior als aanvoerder in 2014 naar de Eredivisie. Eén jaar later stond hij in de halve finale met Excelsior in de KNVB Beker tegen FC Groningen. Na Excelsior wilde hij in 2016 zijn horizon verbreden en deed dit bij Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en Vendsyssel FF uit Denemarken. 

Foto: SBV Excelsior 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 1 april 2021
Geen andere berichten van 2021-04-01 gevonden.