Sander Fischer stopt met profvoetbal en stapt over naar Capelle 'voor zijn plezier'

  • donderdag 1 april 2021
  • Thomas Bresser

Op vrijdag 26 maart kondigde Excelsior-speler Sander Fischer aan een punt te zetten achter zijn carrière als betaald voetballer. De 32-jarige centrale verdediger speelde bijna 400 wedstrijden als profvoetballer en gaat zich nu volledig richten op zijn maatschappelijke carrière. Fischer zegt het voetbal niet geheel vaarwel. Vanaf aankomend seizoen speelt hij in Capelle op Sportpark 't Slot.

"Het is mooi geweest, ik heb veertien jaar gevoetbald met heel veel plezier. Voor mij is het nu tijd om nieuwe dingen te gaan doen. Ik kon van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en dat was geweldig. Voetballen op het allerhoogste niveau was een droom en daar heb ik van genoten, maar nu is het tijd om mijn horizon te gaan verbreden. Ik zie genoeg kansen voor een tweede carrière," aldus Sander Fischer. 

Luister ook: Sander Fischer over zijn besluit om te stoppen met profvoetbal en overstap naar VV Capelle

Fischer vertelt tegenover Radio Capelle dat hij als voetballer van Excelsior niet financieel onafhankelijk is geworden. De tijd bij de club heeft zijn interesse voor het zakelijk leven aangewakkerd: ''Ik liep mee bij Excelsior mee op bij de commerciële afdeling. Het bedrijfsleven trekt mij al langer en dit smaakt zeker naar meer. Ik heb zin om mij hierin te gaan ontwikkelen. Ik ben hier echt aan toe."

Fischer stop niet definitief met voetballen. Hij heeft gesprekken gehad met meerdere voetbalclubs en kwam uiteindelijk uit bij VV Capelle. "Het is meer voor mijn plezier en hier in de hoofdklasse zijn er mooie regionale wedstrijden. Mijn maatje Lars Bosscha speelt ook bij VV Capelle, ik heb met hem in de jeugd gespeeld en erg veel tijd mee doorgebracht. Het is leuk om samen met hem te gaan spelen". 

De trainer van VV Capelle, Ralph Kalkman, is zeer positief over de komst van Fischer. "Als je iemand binnen kan halen die meer dan 400 wedstrijden heeft gespeeld in het betaald voetbal, dan denk ik dat wij daar alleen maar beter van worden. Niet alleen als staf, maar ook de spelersgroep".

Tijdens IJssel-Sport sprak Radio Capelle met de trainer Ralph Kalkman van VV Capelle: Luister hier het volledige interview. 

Fischer kijkt terug op een prachtige voetbalcarrière met veel hoogtepunten en onvergetelijke momenten: "Het promoveren, handhaving in de Eredivisie, mijn debuut en de wedstrijden in de Kuip en Johan Cruijff Arena, dat zijn mooie dingen die je altijd bij blijven." In het seizoen 2018/2019 ging Fischer voor het eerst op een buitenlands avontuur. Hij speelde één seizoen op het hoogste niveau in Denemarken bij Vendsyssel FF. Zijn winnende goal in de laatste minuut tegen topclub Brøndby IF is een persoonlijk hoogtepunt. 

Foto: SBV Excelsior 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 1 april 2021
Geen andere berichten van 2021-04-01 gevonden.