Kogel door de kerk; Groeneweg naar zaterdag

  • maandag 22 maart 2021
  • Youp Kruithof

Het eerste van VV Groeneweg speelt voortaan haar wedstrijden op de zaterdag. Dat bevestigt trainer René van Beek maandagmiddag. De club ziet geen toekomst meer in de zondagcompetitie.

Het zal voor de spelers en supporters van VV Groeneweg even wennen worden volgend seizoen. Voor het eerst in haar 92 jarige bestaan zal het vlaggenschip van de Zevenhuizenaren niet op zondag, maar op zaterdag gaan voetballen. Volgens de club is dit nodig omdat er geen toekomst meer is binnen het zondagsvoetbal. Trainer René van Beek, die de overstap mee gaat maken, snapt de keuze. "Zeker nu het weekendvoetbal niet door zal gaan, is dit een logische stap."

Vierde klasser
Momenteel is VV Groeneweg een keurige tweede klasser op de zondag, maar op de zaterdag moeten de Zevenhuizenaren een stapje terug doen. Maar bang om vast te blijven zitten, is Van Beek niet. "We zeggen niet dat we direct gaan promoveren, maar de doelstelling is toch wel om een stabiele derde klasser te worden."

De overstap naar de zaterdag heeft als bijkomend voordeel dat er veel mooie derby's aan zitten te komen. "We komen waarschijnlijk bij Moerkapelle en Moordrecht in de poule", verklaart Van Beek. Door de overstap van VV Groeneweg naar de zaterdag spelen nu alle clubs uit Zuidplas op zaterdag. De hoop is dan ook om de vierde ploeg ooit in de competitie te treffen. "VV Nieuwerkerk zou voor de jongens al helemaal fantastisch zijn met de rivaliteitgevoelens, maar die zijn nu nog een stapje te ver voor ons", lacht Van Beek.

Binnen de IJssel-regio speelt momenteel alleen nog CVV Zwervers op de zondag. Clubs als CKC en VV Nieuwerkerk hebben eerder de stap naar de zaterdag gezet. 

Wil je het interview horen met trainer René van Beek? Klink dan hier.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 22 maart 2021