Nieuwerkerkse karter Panacho stopt met wedstrijden

  • vrijdag 5 februari 2021
  • Davey Euwema

Nieuwerkerks karttalent Mathieux Panacho zet een punt achter zijn wedstrijdcarriere.

Panacho was de afgelopen vijf jaar actief op circuits in het binnen- en buitenland en bracht het seizoen 2020 door in de Tillotson T4-categorie, waar hij de zevende plek in het klassement laat noteren.

De jonge karter laat echter via een bericht op sociale media weten dat zijn kartambities niet meer te combineren zijn met zijn studie.

"Helaas houdt hier het kartavontuur op voor mij, gecombineerd met mijn huidige studie maakt het het erg lastig het karten door te zetten en hebben we na lang twijfelen besloten te stoppen," schrijft Panacho.

"Ik heb 5 prachtige jaren gehad binnen de kartsport, beginnend bij de indoor trainingen bij KWM Racing, naar de 9PK in het buitenracen waar ik 2 prachtige seizoenen heb gehad.

"Afgelopen jaar de Tillotson T4 in 2020 was een raar seizoen om het mee af te moeten sluiten, maar ik kan het met een gerust hart afsluiten."

"Ik zeg niet dat ik nooit meer in een kart te vinden ben, maar het wedstrijdkarten zoals de afgelopen 5 jaar zal wel stoppen."

Panacho is de afgelopen jaren herhaaldelijk te gast geweest bij IJssel-Sport, waaronder in een van onze tv-uitzendingen. Het interview met de karter van destijds is hier te bekijken.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 februari 2021
Geen andere berichten van 2021-02-05 gevonden.