Hoofdklasse opgesplitst: nieuwe poule voor VV Capelle

  • donderdag 3 december 2020
  • Philip van Es

De KNVB heeft nieuwe indelingen gemaakt voor het hoofdklassevoetbal. De clubs uit de drie topcompetities van het amateurvoetbal (tweede divisie, derde divisie en de hoofdklasse) konden hun keuze maken uit drie verschillende opties om de competitie uit te spelen. Voor de lager spelende clubs is het nog onbekend of en hoe zij het seizoen zullen hervatten. Voor VV Capelle betekent het een nieuwe competitie met bekende tegenstanders

Uiteindelijk is gekozen voor de optie om alle resultaten van de gespeelde wedstrijden te schrappen en de competities in te delen in twee afzonderlijke poules van acht  teams. Dit omdat de bond stuit op praktische bezwaren om de competitie in een korte periode volledig uit te spelen. Binnen het overleg met de amateurclubs was 70 procent voor het huidige scenario van een herindeling van de competitie. 

Korte reisafstanden
In het scenario verwacht de KNVB dat er vanaf januari 2021, of kort hierna, weer gevoetbald kan worden. De nieuwe competities lopen tot en met 20 juni met voor elke club een thuis- en uitwedstrijd. De KNVB heeft gekeken naar een geografisch gunstige indeling voor alle poules zodat de reisafstanden zo klein mogelijk zijn. Mocht de competitie in maart hervat worden, dan kijkt de KNVB naar mogelijk andere oplossingen. Daarbij is het uitspelen van de reguliere competitie een optie. 

VV Capelle zal door de opsplitsing uitkomen in Hoofdklasse A2 met als tegenstanders, FC s Gravenzande, SC Feyenoord, Rijsoord, Smitshoek, Spijkenisse, Poortugaal en Zwaluwen.

Op 21 November spraken wij ook al hierover met voorzitter van VV Capelle Jaap Mastenbroek over zijn keuze, dat interview is hier te beluisteren.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 3 december 2020