Capelle na penalty's door in KNVB beker

• woensdag 7 oktober 2020
  • Eelco de Bruin

Dinsdagavond speelde vv Capelle in het verre Buitenpost (230 km enkele reis) tegen de plaatselijke VV om een plek in de volgende ronde van de KNVB beker.

In de eerste helft kregen beide ploegen kansen op een goal maar het was in de 41e minuut uiteindelijk Capelle dat via Agatowski op een 0-1 voorsprong kwam. Hij kon van dichtbij de rebound binnen schieten.

In de 2e helft kreeg Capelle voldoende mogelijkheden om op 0-2 te komen, vooral Van der Made wist een enorme kans om zeep te helpen. Amper een minuut na deze megakans van Capelle wist Buitenpost  de 1-1 te scoren.
In de resterende 13 minuten wisten beide ploegen niet meer te scoren en was een verlenging noodzakelijk.

In de verlenging kreeg Capelle via Slabbekoorn en Goncalves de beste kansen om te scoren, maar dat lukte niet waardoor penalty's de beslissing moesten brengen.
Beide ploegen scoorden de eerste 5 strafschoppen, waarna keeper Nelson Konings fraai de 6e penalty van Buitenpost wist te stoppen. Lars van de Wijngaard faalde niet en schoot daardoor Capelle naar de volgende ronde.

In de volgende ronde speelt Capelle eind oktober thuis tegen AFC uit Amsterdam, de huidige koploper uit de tweede divisie.