Gebrek aan scorend vermogen breekt Groeneweg op tegen RVC'33 (2-4)

• maandag 5 oktober 2020
  • Philip van Es

Het gezegde 'een goed begin is het halve werk' ging zondag niet op voor v.v. Groeneweg tegen RVC'33. De ploeg van René van Beek stond 66 miuten op voorsprong, maar gaf de zege uit handen.

Na twee minuten benut Bas Roos een penalty. Kort daarna krijgt Groeneweg via Sam Boudewijn, Rick Sleeuwenhoek en Freek Hoogeveen legio kansen. Een ruststand van 4-0 was niet vreemd geweest, maar de Zevenhuizenaren verspeelden veel kansen.

Ook direct na rust krijgt Groeneweg opgelegde kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar zowel Boudewijn als Sleeuwenhoek kregen de bal oog in oog met RVC'33-doelman Tim van der Hoek niet in het net. Coen Hoogeveeen was uit een vrije trap nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet belandde op de lat.

Dubieuze beslissingen
Scheidsrechter Karagantcheff eist vanaf de zestigste minuut een hoofdrol voor zichzelf op. Een duidelijk handsbal van de Reeuwijkers in het zestienmetergebied werd door de leidsman als 'aangeschoten hands' beschouwd. Kort daarna maakte de Reeuwijkers de gelijkmaker na een prachtige aanval over de rechterflank.

Om de malaise nog groter te maken, geeft Karagantcheff kort daarna wèl een strafschop aan RVC'33. Ditmaal met een dubieus karakter. Aanvoerder Jannes van der Werf loopt tegen de stilstaande Jos-Pieter Hordijk op. Aartjan van Dijk benut het cadeautje en zette Reeuwijk op 1-2.

De 1-3 van RVC'33 had een lucht van buitenspel, zo gaf ook de grensrechter aan. Vanaf de andere kant van het veld had Karagantcheff klaarblijkelijk beoordeeld dat er geen buitenspel was.

In de blessuretijd bracht Coen Hoogeveen de spanning nog kort terug. Hij pegelde met een diagonaal schot de spanning weer terug in de slotfase. Maar RVC'33 herstelde de marge na die treffer weer op twee doelpunten verschil.

Na afloop was trainer René van Beek vooral verbolgen over het scorende vermogen. "We hadden in de rust een ruimere voorsprong moeten hebben. We verliezen vandaag niet van de scheids, maar in eerste instantie van onszelf."