Nieuwerkerk speelt gelijk, DCV wint overtuigend

• zaterdag 3 oktober 2020
  • Christian Marck

Waar de wedstrijden van Capelle en SVS wegens (mogelijke) coronagevallen niet doorgingen, werden de wedstrijden van Nieuwerkerk wel 'gewoon' gespeeld. Nieuwerkerk kwam op bezoek bij SSS niet verder dan een gelijkspel, DCV kende een makkelijke middag in Zwijndrecht en had geen kind aan VVGZ.

Nieuwerkerk had de eerste twee wedstrijden van de competitie gewonnen. Deze zaterdagmiddag ging het ze echter minder makkelijk af in Klaaswaal. Door een rake kopbal van Bart Slob kwam de uitploeg nog wel op voorsprong. De Nieuwerkerkers wisten de wedstrijd tot minuut 60 te controleren. Na een uur gespeeld te hebben draaide de wedstrijd om. SSS kwam uit het niets weer op gelijke hoogte. Fasanya, spits van SSS, verscheen voor het doel van Roy Spierings en scoorde. Twintig minuten later was het weer raak voor de ploeg uit Klaaswaal. Ditmaal was het Dennis de Haan die scoorde en daarmee zijn voormalige werkgever op achterstand zette. Bart Slob besliste de wedstrijd enkele minuten later met zijn tweede rake kopbal van de middag. Zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

DCV kent makkelijke middag
DCV kwam na een kwartier spelen al op voorsprong tegen VVGZ. Daan van Ingen schoot op een prachtige manier een vrije trap binnen. Tot aan het einde van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Toch ging DCV met een gerust gevoel aan de thee,  één minuut voor tijd scoorde Carlo de Reuver.
Meteen naar rust was het weer raak. Daan Beumer benutte een strafschop en besliste daarmee de wedstrijd. Na een uur spelen wist Van Ingen zelfs nog de 0-4 te maken en hij zette daarmee de eindstand op het bord.