SVS verspeelt comfortabele voorsprong in slotfase

• zaterdag 19 september 2020
  • Christian Marck

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - SVS heeft vanmiddag op Sportpark Schenkel gelijk gespeeld tegen Pelikaan uit Zwijndrecht. De thuisploeg had een comfortabele voorsprong in handen, maar verspeelde deze aan het einde van de wedstrijd.

SVS kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een kwartier spelen schoot Anthony Schoenmaker zijn ploeg op voorsprong. Pelikaan-doelman Kortstam had al wat werk moeten verrichten, maar op het schot van de spits was hij kansloos. De thuisploeg was overduidelijk beter, maar Hakan Tokul zette de ploeg uit Zwijndrecht in de 38ste minuut 'gewoon' op 1-1. SVS ging alsnog aan de thee met een voorsprong: nog voor de rust wist Joran van Opstal te scoren en zo stond het 2-1.

Waar er vlak voor rust twee doelpunten vielen, daar moesten we in de tweede helft lang wachten op een doelpunt. Maar het lange wachten werd beloond. In minuut 75 was het weer Anthony Schoenmaker die scoorde voor de ploeg uit Schenkel. Met de 3-1 op het bord leek het over en uit voor de bezoekers uit Zwijndrecht. Met de nadruk op 'leek', want twee minuten na de goal van Schoenmaker was de beurt weer aan Pelikaan. Dylan de Boer bracht het verschil in doelpunten weer terug tot één. De ploegen gingen een spannende slotfase tegemoet. Een slotfase waarin Pelikaan voor de derde maal wist te scoren. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Tim Willemstijn die een doelpunt maakte. Met dat doelpunt zette hij de 3-3 op het bord. SVS Dat doelpunt was ook meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd, er werd niet meer gescoord. SVS verspeelde twee dure punten, iets waar het een kwartier voor einde niet naar uitzag.