Knokpartij bij Capelle, Nieuwerkerk heeft een makkelijke middag

• zaterdag 5 september 2020
  • Christian Marck

Zaterdagmiddag speelden Capelle en Nieuwerkerk tegen respectievelijk Achilles Veen en Toofan. Bij Achilles Veen - Capelle leek het lange tijd een spannende wedstrijd te worden, maar na twee snelle tegendoelpunten en een rode kaart in het begin van de tweede helft leek het een gelopen wedstrijd voor de Capellenaren. In de laatste tien minuten zette Capelle nog een comeback in.  Dit mocht niet baten en Achilles Veen won met 4-3.

In de tweede helft was het weer de beurt aan de ploeg uit Veen.  Acht minuten na het hervatten van de wedstrijd verdubbelde Achilles de voorsprong. Teun Sebregts kopte raak en in minuut 58 werd het nog erger. Remon Koenen maakte de 3-0 en zette daarmee zijn ploeg op een comfortabele voorsprong. Na het derde doelpunt van de wedstrijd kwam de vlam in de pan. Leon Krznaric maakte een harde overtreding en werd daarvoor (overdreven) zwaar bestraft met de rode kaart. Krznaric was niet de enige die weggestuurd werd. Trainer Ralph Kalkman kon ook vertrekken.

Nadat Achilles zelfs nog de vierde had gemaakt leek het helemaal een hopeloze middag te worden voor de Capellenaren, terwijl ze in de eerste helft nog goed voor de dag kwamen. De Capellenaren kwamen in de laatste tien minuten nog enigszins terug. Twee wonderdoelpunten van Eric Jansen en Bram van Eijck brachten de spanning terug in de wedstrijd. Met een penalty in minuut 93 schoot Justin van Mullem de aansluitingstreffer nog op het bord. Als je puur en alleen op de stand af zou gaan vanmiddag leek het een spannende wedstrijd te zijn geweest, maar Capelle kwam er in de tweede helft helaas amper aan te pas.

Nieuwerkerk heeft geen kind aan Toofan
De Nieuwerkerkers kregen al vroeg de mogelijkheid om op voorsprong te komen op bezoek in Den Haag. Terwijl commentator Rene Govers nog in de file stond kreeg Nieuwerkerk een penalty na hands van een Toofan-speler. Hij werd bestraft met de rode kaart. Rick Kramer ging achter de bal staan maar wist dit buitenkansje niet te benutten. De uitploeg revancheerde zich gelukkig  na de gemiste strafschop. Na een half uur gespeeld te hebben bracht Bart Slob zijn ploeg op voorsprong. De grensrechter stak zijn vlag in de lucht voor buitenspel maar de scheidsrechter dacht er anders over en keurde de goal goed.

Na rust ging Nieuwerkerk vrolijk verder en begon het echt te lopen. Rick Kamer maakte na acht minuten in de tweede helft zijn fout goed door alsnog te scoren. Daarna ging het hard. Binnen twee minuten scoorden Stefan van der Vlegel en Scott van Dijk en diezelfde Van der Vlegel scoorde laat in de wedstrijd nog twee doelpunten waarmee hij zijn ploeg op 0-6 zette en zijn eigen hattrick compleet maakte. Het zesde doelpunt voor de Nieuwerkerk was de laatste van de middag en zo eindigde de wedstrijd in een makkelijke 0-6 overwinning voor de Nieuwerkerkers.