Spektakelstuk tussen DCV en HCV'10 eindigt in remise

  • zondag 30 augustus 2020
  • Philip van Es

De supporters van DCV en HCV'10 kregen na een lange periode voetbal waar voor hun aanwezigheid bij de eerste bekerwedstrijd. DCV en HCV'10 hielden elkaar in Hoek van Holland in evenwicht: 4-4.

DCV vloog uit de startblokken en stond binnen een half uur op een comfortabele 3-0 voorsprong door twee treffers van Fievel Meijer en één van Carlo de Reuver. Dat beaamt ook nieuwbakken DCV-trainer Wout Ooms. "We begonnen echt goed en binnen een half uur stonden we op 3-0. Daarna hielden we HCV'10 in de wedstrijd waardoor we met een 2-3 voorsprong de kleedkamer in gingen."

De Krimpenaren kwamen goed uit de rust. Luuk Kraaijeveld raakte het aluminium en Carlo de Reuver verdiende een strafschop die jammerlijk werd gemist. "Daar lieten we ze leven", zegt Ooms. "Maak je die strafschop dan is het gelijk 4-2 en gaan de kopjes misschien hangen. Nu werd het 3-3 en komen we nog op 4-3. Dat je dan in de laatste minuten nog de 4-4 om de oren krijgt is extra jammer."

Positiviteit

Toch ziet Ooms, die in de zomer overstapte van SVS, vooral de positieve punten in het duel met de Hoekenezen. "Gelukkig gebeurt dit in de beker en niet in de competitie. Natuurlijk nemen we de beker serieus, maar in de competitie zou zo'n scoreverloop extra zuur zijn."

Het bekertoernooi heeft voor DCV nog twee wedstrijden in petto. Aankomende week spelen de rood-zwarten thuis tegen Wippolder. Een week later reist de ploeg af naar Den Haag voor het duel tegen VUC. De tweede klasse D trapt DCV op bezoek bij Deltasport.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 augustus 2020