Regioclubs komen knallend uit de coronabreak

• zaterdag 29 augustus 2020
  • Christian Marck

v.v. Nieuwerkerk, v.v. Capelle en CKC traden zaterdagmiddag voor het eerst in lange tijd weer aan voor een wedstrijd in competitieverband. Alle drie de clubs wonnen hun wedstrijden. Bij Capelle en CKC ging dit zelfs met een ruim verschil in doelpunten. Nieuwerkerk had meer moeite met tegenstander Maasdijk.

Maasdijk maakt het Nieuwerkerk lastig

Nieuwerkerk trapte om 14:00 af tegen Maasdijk. De wedstrijd begon rustig aan, de Nieuwerkerkers hadden in de eerste 15 minuten de overhand maar dat resulteerde niet in grote kansen. Daarna nam Maasdijk de wedstrijd over. Zij wisten deze overmacht en de bijkomende kansen echter niet om te zetten in een of meerdere doelpunten. Nieuwerkerk oogde geïrriteerd en het kwam hen dan ook goed uit dat bij het ingaan van de rust de score nog 0-0 was.

Na rust zagen we een ander Nieuwerkerk terug. Het spel werd beter en dit zorgde voor een open wedstrijd met kansen over en weer. Het bleef lange tijd 0-0, maar in minuut 71 was de ban gebroken. Invaller Wouter Ooms kwam knap voor zijn man en tikt de bal met zijn rechtervoet achter de doelman van de bezoekers. Maasdijk probeerde het daarna nog wel, maar kwam niet door de verdediging van Nieuwerkerk. Zo eindigde de wedstrijd in een nipte maar verdiende overwinning voor de Nieuwerkerkers.

Capelle heeft geen kind aan Hoogland

In tegenstelling tot de buren uit Nieuwerkerk had v.v. Capelle geen moeite met hun tegenstander. Capelle kwam namelijk in de 19ᵉ minuut al op voorsprong tegen v.v. Hoogland. Bram van Eijk, die afgelopen zomer terugkeerde op het oude nest, pikte de bal op, dribbelde twee tegenstanders voorbij en schoot de bal ten slot van rekening fenomenaal in de kruising. Drie minuten later was het weer raak. Leon Krznaric kopte raak uit een goed genomen hoekschop. Vanaf dat moment was het duidelijk dat de Capellenaren een zorgeloze middag tegemoet gingen.

In de tweede helft liepen de gemoederen wat hoog op. Lars Bosscha scoorde eerst de 3-0 in de 62ᵉ minuut en vier minuten later was het Boris Letterie die de 4-0 maakte. Tussen de twee doelpunten door pakte Eric Janssen een stomme tweede gele kaart en zo stond Capelle met nog maar tien man op het veld. De overwinning kwam hierdoor gelukkig niet in gevaar. Capelle bleef dominant en speelde de wedstrijd gemakkelijk uit.

CKC kleineert Hermes DVS na vroege achterstand

De bezoekers uit Schiedam begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Marius Lansbergen scoorde al na zes minuten voor Hermes. Lang konden de Schiedammers echter niet genieten van de voorsprong. Veertien minuten na de openingsgoal was de beurt aan CKC-rechtsbuiten Daan Oostdijk. Hij scoorde en bracht CKC dus weer op gelijke hoogte. Vijf minuten later was het weer raak: Daan Oostdijk scoorde en zo draaide CKC binnen enkele minuten een achterstand om in een voorsprong.

In de 40ᵉ minuut breidde Vinicius Bogaertz de voorsprong uit naar twee doelpunten. Hij kopte knap raak na een voorzet op maat van Yairo van Horik. Voor Bogaertz was dit ene doelpunt nog niet genoeg. Net voor het rustsignaal scoorde Bogaertz ook nog de 4-1 en zo ging CKC met een goed gevoel en een ruime voorsprong aan de thee.

CKC zal bij de thee een behoorlijke  koek gehad hebben want ook na rust was die nog niet op. In de 52ᵉ minuut was het Nick Koster die zijn doelpunt meepikte. De invaller zorgde er met zijn goal voor dat de afslachting van Hermus nog niet tot een einde kwam. Het slotstuk was voor Tim Bader, een andere invaller. Hij maakte de zesde van de middag voor CKC en de vernedering van Hermus DVS compleet.