KNVB maakt competitie-indelingen bekend

  • vrijdag 10 juli 2020
  • Davey Euwema

De KNVB heeft de competitie-indelingen voor het seizoen 2020/21 bekend gemaakt. De competities zullen eind september beginnen, nadat de clubs in augustus een aantal bekercompetities afwerken. 

Het seizoen 2019/20 werd als gevolg van de uitbraak van het coronavirus vroegtijdig beëindigd. Als gevolg hiervan zijn er weinig veranderingen in de vulling van de competities. De clubs in de IJssel-Sportregio krijgen vanaf September echter wel een aantal nieuwe tegenstanders op bezoek. 

Zaterdag: 

Tweede Klasse

Net als vorig seizoen maken SVS en DCV wederom hun opwachting in de Zaterdag Tweede Klasse D.  Vier nieuwe clubs zijn toegevoegd aan deze competitie. VV Hellevoetsluis is overgeplaatst vanuit de Tweede Klasse E, terwijl Zwijndrechtse stadsgenoten VVGZ en Pelikaan overkomen vanuit de Tweede Klasse F.

Het Vlaardingse CION promoveert vanuit de Derde Klasse. VV De Zwerver, SV Strijen, NSVV en Vitesse Delft zijn elders ingedeeld.

Derde Klasse
V.V. Nieuwerkerk blijft actief in de Derde Klasse, waar het in 2019/20 naartoe promoveerde. In 2020/21 zijn de Nieuwerkerkers ingedeeld in de Derde Klasse D, waar het grotendeels bekende namen aantreft. Nieuw in deze competitie zijn Den Bommel, promovendus LMO en DJS.  Leonidas en BZC/Zuiderpark en Dilletant zijn in andere klasses ondergebracht.

Vierde Klasse
Drie clubs komen komend seizoen uit in de vierde klasse: VV Moerkapelle, VV Moordrecht en CKC. 
Moerkapelle en Moordrecht komen wederom gezamenlijk uit in de Vierde Klasse C. Bekende tegenstanders als Ammerstolse SV, VV Bergambacht en VV Gouderak komen op bezoek, terwij ASW en Oosterheem nieuw zijn.

Het Waddinxveense ASW is gedegradeerd vanuit de Derde Klasse, terwijl SV Oosterheem is overgeplaatst vanuit de Vierde Klasse D. Alleen WDS komt volgend seizoen elders uit, waardoor het aantal teams in de competitie stijgt van dertien naar veertien.

CKC is net als vorig jaar ingedeeld in de Vierde Klasse G. De club van trainer Mario Meijer krijgt komende seizoen de amateurs van Excelsior Rotterdam, Hillegersberg en TOGB en Zestienhoven op bezoek, die allemaal overkomen vanuit de Vierde Klasse F. Maense, TransvaliaZW en Egelantier Boys zijn elders ingedeeld. LMO is gepromoveerd en neemt het volgend seizoen op tegen VV Nieuwerkerk in de Derde Klasse D.
 
Zondag:

Eerste Klasse

CVV Zwervers mag nog een jaar in de Eerste Klasse B spelen. Nieuw in die competitie zijn Tilburgse stadsgenoten SC ‘t Zand en Sarto, het Goudse VV ONA en Unitas’30 uit Etten-Leur. TOGB, TAC'90, VC Vlissingen en ROAC spelen volgend seizoen elders.

Tweede Klasse
V.V. Groeneweg komt komend seizoen wederom uit in de Tweede Klasse D, en mag het opnemen tegen een drietal nieuwkomers. SV Wippolder komt over van de Tweede Klasse C, evenals Concordia uit Delft, terwijl PVCV en VVIJ de omgekeerde weg bewandelen. DSV Full Speed promoveert vanuit de Derde Klasse en is daarmee de derde nieuwe club.

VV ONA is gepromoveerd naar de Eerste Klasse en komt volgend seizoen uit tegen CVV Zwervers. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 juli 2020
Geen andere berichten van 2020-07-10 gevonden.