SVS'er Jeroen de Lely kreeg door een persoonsverwisseling aanbiedingen van profclubs

  • zondag 28 juni 2020
  • Philip van Es

Voor SVS-verdediger Jeroen de Lely was het een gekke tijd toen oud-FC Twente voetballer Jeroen van der Lely besloot te stoppen met voetballen. Talloze clubs verwarden De Lely voor de oud-profvoetballer. Zo kreeg De Lely meerdere aanbiedingen van clubs uit binnen- en buitenland, en werd het zelfs bijna concreet.

Nadat Jeroen van der Lely stopte leek het voor Jeroen de Lely wel alsof hij profvoetballer was. Via social media meldden meerdere clubs en zaakwaarnemers uit binnen- en buitenland zich voor hem. "Het was een droom die uiteindelijk geen werkelijkheid werd. Het begon een beetje als een grap voor mij. Jeroen van der Lely stopte met voetballen, toen kreeg ik via Facebook opeens allemaal berichten. Zaakwaarnemers en clubs vroegen of ik interesse had om met ze in contact te komen. Met sommige clubs heb ik wel lang contact gehad."

Persoonsverwisseling
Ergens snapt De Lely wel dat de clubs hem aanzagen voor Van der Lely. "Ik heb een profielfoto uit 2012. Die is voor een voetbalstadion genomen. Clubs hebben gewoon gedacht dat ik Jeroen van der Lely was en zodoende kreeg ik die  berichtjes."

Beluister het volledige interview met Jeroen de Lely hier.

Dat Jeroen de Lely de berichtjes ontving omdat Jeroen van der Lely gestopt was, was voor de SVS-verdediger niet direct duidelijk. Pas toen Quick Boys uit Katwijk hem berichtte, viel het kwartje. "In het begin kreeg ik berichtjes van buitenlandse clubs en zaakwaarnemers. Toen dacht ik: 'Het zal wel'. Toen ik bericht kreeg van Quick Boys werd het me duidelijk dat ze Jeroen van der Lely bedoelde en dat die clubs allemaal een fout maakten."

Het contact kapte De Lely niet af nadat hij doorkreeg dat hij werd verward met Jeroen van der Lely. "Ik vond het wel leuk om met ze te praten, ze wilde me echt hebben. Een vriend van mij is zaakwaarnemer heeft samen met mij twee weken contact gehad met Quick Boys. Ik zou ook gaan meetrainen, maar die heb ik uiteindelijk toch afgezegd. Achteraf wel jammer, maar als ik daar aan zou komen als Jeroen van de Lely zullen ze daar wel gek van op hebben gekeken."

Testcase

De Lely gebruikte het contact met de Katwijkers als testcase om te ervaren hoe een overstap in de top van het voetbal in zijn werk gaat. "Het contact was voor de grap, maar ook om eens te kijken hoe het voetbalwereldje werkt. Ik had niet verwacht dat  het zo makkelijk zou gaan door middel van een appje en via Facebook en dat je dan gewoon een contract aangeboden kon krijgen."

Na de toenadering van Tweede Divisionist Katwijk liet De Lely niet direct het achterste van zijn tong zien, om zo het gesprek gaande te houden. "Toen ik het berichtje van Quick Boys ontving, was mijn eerste reactie wat nonchalant. Ik vroeg wat ze me te bieden hadden. Die technische man van Quick Boys zei me dat hij over Facebook geen bedragen wilde noemen, maar dat we er qua geld wel uit zouden komen. Zo begon het, ik wilde gewoon kijken hoe het werkt. We hebben zelfs gebeld en ik zou op een maandagavond gaan meetrainen."

Spanje, Letland, Litouwen en Wit-Rusland
De interesse bleef niet beperkt bij Quick Boys, ook clubs uit Spanje, Letland, Litouwen en Wit-Rusland meldden zich bij De Lely. "Ik had er meer kunnen uithalen dan nu. Dagelijks kreeg ik berichten uit Spanje, Letland, Litouwen en Wit-Rusland. In Spanje wilde een zaakwaarnemer de vliegtickets betalen om mij en mijn zaakwaarnemer over laten komen. Hij wilde gaan regelen dat ik daar een club kreeg."

Na alle berichtjes heeft De Lely nog geprobeerd contact op te nemen met Jeroen van der Lely, maar dat lukte hem niet. "Naar mijn weten heeft hij geen Facebook en Instagram. Ik heb hem wel een bericht gestuurd. Mijn moeder zei dat het wel grappig voor mij was maar dat zijn droomclub er misschien tussen zat. Dan zou hij stoppen door mij, dus ik wilde hem een berichtje sturen, maar ik weet niet hoe. Dus ik heb het maar laten gaan."

(Foto: Nana Beemer)

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 juni 2020
Geen andere berichten van 2020-06-28 gevonden.