CKV Nieuwerkerk als enige play-offkandidaat niet in Korfbal League

  • dinsdag 23 juni 2020
  • Philip van Es

CKV Nieuwerkerk is de enige ploeg die zich in het afgelopen seizoen plaatste voor de play offs om promotie maar niet promoveert. Dat maakte de KNKV, de Nederlandse korfbalbond, dinsdagavond bekend. Dalto en het Capelse KCC waren al zeker van een plekje in de Korfbal League voor het seizoen 2020/2021, door middel van loting werd bekend dat ook Oost Arnhem promoveert. 

Doordat de KNKV, mede op aandringen van CKV Nieuwerkerk, de nieuwe competitie met twaalf in plaats van elf ploegen wil starten streden de nummers twee van de Hoofdklassen van afgelopen seizoen, Oost-Arnhem en CKV Nieuwerkerk, in een loting op de burelen in Zeist om het laatste plekje in de Korfbal League. De loting viel uit in het voordeel van Oost-Arnhem, waardoor CKV Nieuwerkerk de enige ploeg is die zich wel plaatste voor de play offs om promotie, maar niet promoveert.

Gelijkheid
CKV Nieuwerkerk reageert op haar website teleurgesteld op het besluit, maar toont begrip voor het verliezen van de loting. De Nieuwerkerkers hadden liever gezien dat de vier play off clubs gelijk waren behandeld. Uit statistieken bleek dat de finale van de play offs de afgelopen elf jaar vaker werd gewonnen door een nummer twee uit de Hoofdklasse dan door een nummer één. Op basis daarvan had Nieuwerkerk gehoopt dat alle vier de play off-kandidaten in de lotingskoker zouden zijn beland. Ondanks dat de Nieuwerkerkers niet promoveren bedanken ze de korfbalbond het statement voor de goede sfeer in de overleggen die zijn gevoerd.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 23 juni 2020