VCN met twee teams de Eredivisie in

  • dinsdag 19 mei 2020
  • Thomas Bresser

Door de goede sportieve prestaties van VCN in de Topdivisie het afgelopen seizoen, zijn zowel Dames 1 als Heren 1 gepromoveerd naar de Eredivisie. In de historie van de sport is het nog maar weinig voorgekomen dat zowel de Dames als de Heren in hetzelfde seizoen naar het hoogst Volleybalniveau promoveren. 

Luister ook: Voorzitter Ard Kramer van VCN over de promotie naar de Eredivisie en hun toekomstplannen.

Door het ingekorte seizoen moesten de teams wel nog de nodige financiën op orde hebben om de promotie definitief veilig te kunnen stellen. Op de Algemene Ledenvergadering van 18 mei is een sluitende begroting en een plan met de ambities voor 2020 tot 2024 gepresenteerd én goedgekeurd. "Het is ons gelukt onze financiën op orde te krijgen door de hulp van een sponsorcommissie en veel mensen die hun schouders eronder hebben gezet."

Van Nevobo (de Nederlandse Volleybalbond) zijn inmiddels ook de licenties verkregen. Daarmee is de toetreding tot de Eredivisie met zowel de dames als de heren een feit. De dames zullen verder blijven gaan onder de naam Laudame Financials VCN Dames 1. De heren zullen volgend seizoen te zien zijn onder de naam Computerplan VCN Heren 1.

"Wij moeten ons handhaven, dat is onze eerste doelstelling."

Bijzonder
Voorzitter Ard Kramer, Dames 1 trainer Ivo Munter en Heren 1 trainer Ferry van Hal vertellen over de promoties. "In deze bijzondere tijd is het extra mooi dat je dit met zijn alle voor elkaar krijgt". Ard Kramer had een hele simpele opdracht voor Dames 1 trainer Ivo Munter en Heren 1 trainer Ferry van Hal voor als doelstelling voor aankomend jaar. "Wij moeten ons handhaven, dat is onze eerste doelstelling."

Luister ook: Ivo Munter over de promotie naar de Eredivisie

Voorzitter Ard Kramer kijkt ook naar de toekomst van de club. "De club moet sterker worden en we dromen ervan dat de teams gaan meedraaien in de kampioenspoule. Het is belangrijk dat er een goede organisatie komt. Dat is de basis van het doorgroeien van VCN. Zodat we niet alleen voor handhaving spelen, maar ook verder naar boven kunnen kijken."

Luister ook: Ferry van Hal trainer van VCN Heren 1 over de promotie naar de Eredivisie en de toekomst van de club

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 mei 2020