Gestopte Raymon Lingen: 'Bij SVS-DCV ga ik komend seizoen zeker kijken'

  • zondag 10 mei 2020
  • Philip van Es

SVS-spits Raymon Lingen maakte bekend per direct te stoppen met voetballen. De 30-jarige aanvaller besloot te stoppen na aanhoudend blessureleed, zo liet hij weten aan IJssel-sport. "Ik kampte al geruime tijd met wat blessures, dus ik twijfelde al een tijdje om te stoppen."

Met name de pijntjes tussendoor waren reden om te stoppen voor de aanvaller die onder andere uitkwam voor DCV, Victoria'04 en SVS. "Ik heb in mijn loopbaan twee keer mijn knieschijven gebroken. Daarbij word ik ook wat ouder, waardoor de pijntjes moeizamer worden om te verdragen."

Luister hier het hele interview met Raymon Lingen: Gestopte Raymon Lingen: 'Bij SVS-DCV ga ik komend seizoen zeker kijken'

Ook het vaderschap speelde bij Lingen mee om te stoppen met selectievoetbal. "Ik ben nu ruim een jaar vader. Thuis loopt nu een klein mannetje, daar geniet ik heel erg van. Ik hoop dat mijn zoontje het heel leuk vindt dat ik wat meer thuis ben. Mijn vrouw zal het ook leuk vinden, allen mijn ouders moeten een andere bezigheid in het weekend gaan zoeken. Die stonden sinds dat ik zes jaar was iedere week langs de lijn te kijken."

Lingen had gehoopt zijn carrière anders af te sluiten dan dat hij nu heeft gedaan. Zijn laatste wedstrijd was op 7 maart toen SVS met 1-1 gelijkspeelde tegen NSVV. "Het is best treurig. Eigenlijk was onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen DCV, dat is de club waar ik begon met senioren voetbal. Ik keek er erg naar uit om die wedstrijd als afsluiter van mijn tijd als voetballer te spelen."

Eerder stoppen
Terugkijkend had de SVS-spits misschien wel een seizoen eerder willen stoppen met voetballen.  "Ik heb toen heel erg lang getwijfeld. Het was voor mij een prima seizoen. Het was een mooi moment geweest om te eindigen, als topscorer van een club. Maar de gezelligheid en de club die SVS is en de spelersgroep maakten dat ik er nog een jaar aan vast plakte. Dat had ik achteraf misschien beter niet kunnen doen."

Lees ook: Raymon Lingen (SVS) stopt per direct met competitievoetbal

Waar veel spelers die stoppen zich storten op een rol als trainer of jeugd-trainer, ziet Lingen die rol niet voor hem weggelegd. "Ik ben pas dertig. Om dan bij een groep te gaan staan als trainer vind ik nog wat vroeg. Als ik het gras ruik en zie, wil ik zelf aan de slag gaan. Ik ga lekker wedstrijdjes bekijken dit seizoen. Bij SVS-DCV aankomend seizoen ga ik zeker kijken!"

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 mei 2020