KCC wel naar de Korfbal League, CKV Nieuwerkerk niet

  • woensdag 22 april 2020
  • Philip van Es

KCC promoveert door een bondsbesluit naar de Korfbal League. De kampioen uit de Hoofdklasse A stijgt een divisie via een omweg. CKV Nieuwerkerk, dat achter KCC op de tweede plaats eindigde promoveert niet, ondanks dat de club een plekje in de play-offs om promotie had.

De KNKV werd genoodzaakt de besluiten rondom promotie en degradatie te nemen door de maatregelen van het kabinet. De regering besloot dinsdag evenementen tot 1 september niet toe te staan, waardoor de zaalcompetitie en play-offs niet uitgespeeld kunnen worden. 

Omweg
De promotie van KCC gebeurt via een kleine omweg. Omdat de kampioen uit de andere hoofdklasse, Dalto, meer punten had vergaard promoveert die club direct ten koste van Tempo. KCC zou dan een beslissingswedstrijd tegen de nummer negen van de Korfbal League, Groen Geel, spelen.

Omdat die wedstrijd niet gespeeld kan worden heeft de KNKV besloten de Korfbal League voor één seizoen uit te breiden naar elf clubs. Hierdoor promoveert KCC en blijft Groen Geel in de Korfbal League. Daarmee keert KCC na één jaar in de hoofdklasse weer terug in de Korfbal League.

Voor CKV Nieuwerkerk zijn de druiven zuur. De Nieuwerkerkse ploeg eindigde als tweede in de Hoofdklasse A en mocht zodoende uitkomen in de play-offs om promotie. Omdat de KNKV heeft besloten alleen de twee ploegen met het hoogste punten totaal in beide hoofdklassen te laten promoveren, valt CKV Nieuwerkerk buiten de boot. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 22 april 2020