KCC en CKV Nieuwerkerk nog steeds in onduidelijkheid over promotie

  • dinsdag 7 april 2020
  • Philip van Es

Korfbalclubs KCC en CKV Nieuwerkerk zitten nog in het ongewisse over een eventuele promotie naar het hoogste niveau. Beide ploegen kwalificeerden zich via de competitie in de hoofdklasse voor de play-offs richting de Korfbal League. De korfbalbond KNKV houdt de mogelijkheid om de play-offs om promotie te spelen voorlopig nog open.

De bond meldt daarover op haar website. "Het bondsbestuur wil de kleine mogelijkheid dat de play-offs, play-downs en de finales nog gespeeld kunnen worden - in welke vorm dan ook - open houden tot het eerstvolgende besluit van het kabinet in de week voor 28 april."

KCC werd dit seizoen kampioen in de hoofdklasse, vlak voor CKV Nieuwerkerk. KCC zou in de play-offs Oost-Arnhem treffen terwijl CKV Nieuwerkerk de weg naar de Korfbal League zou beginnen met een best out of three-serie tegen Dalto.

Tussenklasse
De korfbalbond overweegt om een klasse tussen de Korfbal League en de Hoofdklasse, waarin KCC en Nieuwerkerk dit seizoen uitkwamen, in te voegen. Volgens de bond is dat een manier om 'sportieve schade' zo goed mogelijk op te vangen. In dit scenario zouden KCC en CKV Nieuwerkerk geen kans meer maken op promotie naar de Korfbal League maar in een nieuw te vormen tussenklasse terecht komen.

Voor de overige regioploegen zit de competitie er definitief op. In het laatste bondsoverleg heeft de KNKV besloten de competitie als uitgespeeld te zien De Krimpense korfballers van KOAG eindigen drie wedstrijden voor het einde op de vierde plaats in de eerste klasse. Voor de IJsselvogels is het stilleggen van de competitie extra zuur. De Moordrechtenaren stonden tweede in de derde klasse op twee punten van koploper Weidevogels. In de laatste drie wedstrijden had een overwinning van vijf punten op de Weidevogels een titel naar de IJsselvogels gebracht.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 7 april 2020