Degratiezorgen vv Capelle blijven na gelijkspel

• zaterdag 22 februari 2020
  • Sven de Boer

Zaterdagmiddag speelde Capelle een degradatiekraker tegen DUNO. Zowel Capelle als DUNO is verre van zeker over nog een jaar hoofdklassevoetbal. De Capellenaren trokken aan het eind van de wedstrijd een zwaarbevochten punt over de streep.

Na vijf minuten kreeg DUNO een vrije trap die gevaarlijk indraaide, maar Capelle kon de bal verwerken tot een een hoekschop. De hoekschop werd niet gevaarlijk. Na twaalf spelen krijgt Rutger de Bos de eerste gele kaart na een harde overtreding. DUNO kreeg de eerste echte kans van de wedstrijd, maar de bal ging over het doel. Capelle verdiende na 22 minuten spelen zijn eerste vrije trap, maar DUNO kon die bal eenvoudig wegwerken uit hun strafschopgebied. Na een halfuur spelen was de eerste uitgelezen mogelijkheid voor DUNO uit een hoekshop, maar de bal eindigde op de lat en kon weggewerkt worden uit de Capelse doelmond. DUNO begon druk te zetten maar wist niet scoren.

Tweede helft

De tweede helft was nog geen tien minuten begonnen of Giovanni Scharrenberg  scoorde de 1-0 uit een vrije trap die van richting werd veranderd. Na een uur spelen kreeg Capelle een grote kans op de gelijkmaker, maar de inzet ging een halve meter naast het doel. De irritaties namen in de slotfase aan Capelse zijde toe, wat resulteerde in gele kaarten voor Leon Kznaric, Boris Letterie en Jamie Jaliens. De frustratie werd omgezet in vechtlust door de ploeg van trainer Tom van Bremen, want diep in de blessuretijd maakte Capelle via Leon Kznaric de gelijkmaker. Beide ploegen schoten niets op met het gelijkspel. DUNO en Capelle blijven op dezelfde plekken staan in de Hoofdklasse. DUNO blijft elfde en Capelle twaalfde.

Capelle: Michael de Leeuw, Anassel Boutchataoui, Lars van der Wijngaard, Leon Krznaric, Boris Letterie, Jami