Groeneweg profiteert laat van kansenregen tegen Meeuwenplaat (3-0)

• maandag 27 januari 2020
  • Philip van Es

Het jaar 2020 is voor v.v. Groeneweg goed begonnen. De Zevenhuizenaren wonnen op sportpark Van 't Verlaat de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar met 3-0 van het Rotterdamse Meeuwenplaat. Daar was echter een regen aan kansen voor nodig van Groeneweg.

Meeuwenplaat leek furieus te starten met een schot van afstand binnen de minuut, maar Groeneweg draaide het spelbeeld daarna volledig om. Mario van Dieren leek na tien minuten te scoren maar schoot de bal via de hakken van teamgenoot Mike Karreman. In een stormloop van Groeneweg op het Rotterdamse doel was het acht minuten later wel raak. Een crosspass van Robin Zuierveld werd door Rick Sleeuwenhoek, die zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg van trainer René van Beek, goed teruggelegd. Mike Karreman profiteerde optimaal van het lege doel en schoot knap binnen.

Sta-in-de-weg Cijntje
In het vervolg van de wedstrijd ontpopte Meeuwenplaat-doelman Steven Cijntje zich tot belangrijkste man aan de zijde van de Rotterdammers. De doelman wist in de eerste helft knap te redden op inzetten van Van Dieren, Sleeuwenhoek en Bas Roos. Na de stormloop zakte Groeneweg in de laatste tien minuten van de eerste helft iets terug waardoor Meeuwenplaat dé kans kreeg op de gelijkmaker. Coen Hoogeveen wist echter de inzet van Lesley Bax uit een hoekschop nog van de Zevenhuizense lijn te trappen.

Na rust denderde Groeneweg vrolijk door, maar Cijntje bleef een sta-in-de-weg voor de Zevenhuizense aanval. Twee pogingen kort achter elkaar van Sam Boudewijn en Van Dieren wist de doelman te pareren. Ook een doorgekopte vrije trap werd met een uiterste krachtsinspanning door Cijntje uit de hoek getikt.

Toch wist Groeneweg, weliswaar laat, de Rotterdamse muur te beslechten. Na veertien schoten op doel zonder succes was Freek Hoogeveen vijf minuten voor tijd de verlosser. Na goed doorzetten van Rick Sleeuwenhoek behield de jongeling het overzicht en legde de bal af op Hoogeveen die koeltjes raak schoot. Drie minuten laten gooide Mario van Dieren de wedstrijd in het slot. Een kopbal van Bas Roos werd door doelman Cijntje slecht verwerkt waarna Van Dieren van dichtbij de 3-0 maakte.

Sleeuwenhoek
Na afloop was Rick Sleeuwenhoek tevreden met het resultaat en zijn eerste basisplaats van het seizoen bij v.v. Groeneweg. "De eerste helft was moeilijk, er ging geen één bal in. De tweede helft hebben we dat recht gezet." Voorlopig lijkt Sleeuwenhoek verzekert van een plekje bij Groeneweg 1. "We gaan het zeven wedstrijden aankijken, daarna gaan we met de trainer zitten en kijken of het van beide kanten bevalt."
Trainer René van Beek was content met het optreden van Sleeuwenhoek. "Als je als ventje van zestien jaar je zo profileert, moeten wij als Groeneweg blij zijn dat we zo'n jongen erbij hebben." Maar ook de rest van het team kon rekenen op complimenten van Van Beek. "Dit was een dik verdiende zege. Het was lang billen knijpen, maar uiteindelijk is het beslist. Bij vlagen speelde de ploeg heel goed voetbal, dus ik ben als trainer erg tevreden."