Zaterdagvoetbalverslagen IJssel-Sport

• zaterdag 25 januari 2020
  • Christian Marck

Een aantal regioclubs speelde zaterdag weer hun wedstrijden. Capelle nam het op Sportpark 't Slot op tegen FC 's Gravenzande. SVS speelde thuis tegen SV Charlois uit Rotterdam. Nieuwerkerk speelde tegen Oud-Beijerland, CKC uit tegen LMO en ook de streekderby Moordrecht - Moerkapelle stond op het programma.

Capelle - FC 's Gravenzande

De Capellenaren namen het op tegen laagvlieger 's Gravenzande. Toch kwam de thuisploeg al vroeg op achterstand. Na vier minuten stond het al 0-1. De schade werd nog groter; in de 25ᵉ minuut kwamen de bezoekers zelfs op 0-2. Het leek een treurige middag te worden, maar vlak voor rust maakte de thuisploeg nog de aansluitingstreffer. Na iets meer dan een uur werd het zelfs weer gelijk, Kevin van la Parra maakte de gelijkmaker. Acht minuten later kwam Capelle zelfs op voorsprong. Eric Jansen krulde een vrije trap om de muur het doel in. Zo was de achterstand dus omgezet in een voorsprong. Deze stand werd echter niet gehandhaafd tot aan het laatste fluitsignaal. In de 87ᵉ minuut wisten de bezoekers nog te scoren en zo eindigde de wedstrijd in 3-3.
De prima leidendescheidsrechter Preston Henshuijs gaf gele kaarten aan Rutger de Bos van Capelle
en aan Gijs Abbas van ’s-Gravenzande.

Capelle: Massimo van Ewijk,Jami Jaliens, Marciano Pape, Leon Krznaric, Boris Letterie, Rutger de Bos,
Jerry Scholman (56 Philippe den Hartog), Julian Agatowski (80 Anass el Boutchatauoi),
Eric Jansen, Kevin van la Parra, Marvin van der Made.

SVS - SV Charlois

SVS nam het vandaag thuis op tegenSV Charlois. SVS stond voorafgaand op een zevende plek. De Rotterdammers doen het een stuk beter met een 2e plek in de 2e klasse D. De bezoekers kwamen in de 27e minuut al op een 0-1 voorsprong en twaalf minuten later wisten de Rotterdammers de voorsprong te verdubbelen. Daarna ging Charlois op dezelfde voet verder door uit te lopen naar 0-3 en uiteindelijk naar 0-4. Een slechte dag voor de ploeg van Wout Ooms.

Nieuwerkerk - Oud-Beijerland

Nieuwerkerk speelde in eigen huis tegen koploper Oud-Beijerland. De bezoekers stonden na twaalf minuten al op een 0-2 voorsprong en na twintig minuten stond het zelfs 0-3. Na een rode kaart aan de kant van Oud-Beijerland kreeg Nieuwerkerk de overhand. Remco Langerveld schoot een vrije trap raak. Langerveld was ook verantwoordelijk voor de tweede goal van de Nieuwerkerkers. Nadat de thuisploeg zelfs tot 3-3 was teruggekomen leken ze er zelfs nog met de overwinning vandoor te gaan en de ultieme comeback te voltooien. Echter stond voor Wayne van den Burg de paal in de weg en ook de keeper van de bezoekers redde een aantal keer knap. Omdat er niet meer gescoord werd eindigde de topper in 3-3. Nieuwerkerk kwam knap terug, maar het gevoel dat er meer uit te halen viel overheerste na afloop.

Moordrecht - Moerkapelle

V.V. Moordrecht nam het op tegen Moerkapelle. Moordrecht is de hekkensluiter van de 4e Klasse C. Moerkapelle staat op een redelijke zesde plek. Al snel in de wedstrijd was duidelijk dat Moordrecht de mindere ploeg was. Moerkapelle kwam dan ook na 19 minuten voetballen op een 0-1 voorsprong. Het was Jop van den Berg die zijn ploeg op voorsprong schoot. Vervolgens wist Moerkapelle ook de 0-2 binnen te schieten. Pas laat in de wedstrijd wist Moordrecht nog wat terug te doen door de achterstand te verkleinen naar 1-2 maar dit was niet genoeg om nog een punt uit het vuur te slepen. Moordrecht - Moerkapelle eindigde in 1-2.

LMO - CKC

De wedstrijd tussen LMO en CKC geëindigd in een 2-2 gelijkspel. CKC stond eerst op een comfortabele 0-2 voorsprong. Diep in de tweede
helft kreeg LMO toch nog wat hoop. LMO kwam terug in de wedstrijd. In de blessuretijd viel de 2-2.