VCN dames na weegaloze stunt in finale

  • woensdag 15 januari 2020
  • Philip van Es

De dames van VCN hebben wederom in het bekertoernooi voor een stunt gezorgd. In de halve finale schakelende de ploeg van trainer Ivo Munter eredivisionist VC Sneek met 3-2 uit in de eigen Oostgaardehal. Eerder wonnen de dames al met 3-0 van eredivisie-titelkandidaat Eurosped uit in het bekertoernooi.

VCN kende een moeizame start van de wedstrijd. De Friese bezoekers pakte een comfortabele 2-0 voorsprong en leken af te stevenen op de felbegeerde finaleplaats. Het moment verlegde zich in de derde en vierde set. De Capels-Nieuwerkerkse formatie pakte de derde set het elf punten verschil. Ook de vierde set ging door sterk spel naar VCN met 25-18. Voor een uitzinnige menigte in Capelle werd ook de vijfde en laatste set binnengesleept, waardoor het bekersprookje nog een extra hoofdstuk krijgt.

Voor het eerst in het bestaan van de club, bereikt VCN de finale van het bekertoernooi. In de finale treffen de dames van VCN provinciegenoot Sliedrecht Sport. Ook de Sliedrechtse dames komen uit in de eredivisie, daar is de Zuid-Hollandse formatie koploper.


Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 januari 2020