Voorbeschouwing SVS – Zuidland

SVS strijdt op het moment dapper mee om de tweede periode. De ploeg van trainer Wout Ooms is terug te vinden op de derde plaats, slechts 2 punten achter DCV en Nieuwenhoorn. Zaterdag 16 februari ontvangen de Capellenaren de laagst geklasseerde in de periode, Zuidland.

De eerdere ontmoeting tussen de twee ploegen eindigde in een gelijkspel. In een draak van een wedstrijd gaf SVS een 1-2 voorsprong weg. Ooms had naderhand een opvallende verklaring voor de knullige manier waarop zijn ploeg het weggaf. Zuidland voetbalt namelijk op natuurgras. Iets wat het spel van SVS niet ten goeden komt.

Hellevoetsluis – SVS

Zuidland is de buurman van de ploeg waar SVS vorige week nog een punt wist te behalen. Uit tegen Hellevoetsluis was het Jonathan Linger die met een fantastisch doelpunt zijn ploeg naast de nummer vijf van de competitie wist te brengen. Na afloop was Ooms redelijk teleurgesteld in zijn ploeg. De oefenmeester had het gevoel dat er meer in had gezeten.

Youp Kruithof in gesprek met trainer Wout Ooms na Hellevoetsluis – SVS

Linger

Even terugkomend op Jonathan Linger. Dit seizoen sijpelde er wat kritiek op de rappe aanvaller door. Hij zou niet efficiënt genoeg zijn. De afgelopen twee wedstrijden bewijst Linger wel anders. Zo wist hij twee keer het net te vinden in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Kethel Spaland én dus uit tegen Hellevoetsluis. Een man in vorm.

Zuidland

Nog even snel kijken naar Zuidland. De ploeg van vertrekkend trainer Peter de Haan staat op een teleurstellende dertiende plaats. De achterstand op Kethel Spaland, die twaalfde staat, bedraagt maar liefst zeven punten. Het grootste probleem lijkt de verdediging te zijn. De club incasseerde namelijk al 38 tegentreffers. Scorend doet Zuidland haast niet onder aan SVS. De Capellenaren scoorde slecht eentje meer.

De aftrap tussen de twee ploegen is zaterdag om 14.00. De wedstrijd is uiteraard te volgen via IJssel-Sport.

Delen

Advertentie