ZVH pakt mede dankzij publiek titel tegen Reflex (3-1)

Als in een stripboek geschreven mocht ZVH in het eigen Swanla aantreden tegen koploper Reflex. Een 3-0 of 3-1 zege van de Zevenhuizenaren op de ploeg uit Kampen zou genoeg zijn. De heren van ZVH slaagde in die opzet door met 3-1 te winnen.

Vooral in de eerste twee sets gaf het publiek de heren van ZVH de boost die het nodig had. Volgens coach Kristian van der Wel was dat de push die het team nodig had: “Zowel uit als thuis verloren we 3-2. Maar dan zie je het publiek hier, dat hielp ons blokkerend en serverend.”

Toch sloeg de schrik even om het hart in de derde set. Zevenhuizen speelde slordig, als door lichte zenuwen bevangen. Daardoor pakte Reflex de derde set. Set vier werd echter de grote Chris van Mullem-show. Bal na bal mepte hij tegen de vloer waardoor de 3-1 zege een feit was.

Door de zege promoveert achtvoudig landskampioen ZVH na een jaar van afwezigheid weer naar de eredivisie van het volleybal. En zo keert een roemruchte naam weer terug op het hoogste niveau van het volleybal. Het volledige interview met ZVH-trainer Kristian van der Wel bekijk je hieronder. De reportage volgt en zal te zien zijn op Ijssel-sport.nl , Omroep Zuidplas & tijdens IJssel-sport TV #8.

ZVH-coach Kristian van der Wel na ZVH – Reflex (3-1): ‘Het publiek hielp in de eerste twee sets’
Delen

Advertentie