Video: ZVH wint Topdivisie kraker nipt op bezoek bij VCN

CAS-CRM Zevenhuizen heeft in een  spannende editie van de volleybalderby de uitwedstrijd tegen Maatwerkers VCN omgezet in een nipte 3-2 overwinning.

VCN start sterk

In een redelijk gevulde sporthal Oostgaarde waren de regioclubs goed aan elkaar gewaagd. Maar was het VCN dat in de eerste set bij een 11-16 stand ruim aan kop ging. De ploeg van coach Ferry van Hal wist uiteindelijk de eerste set te winnen met 25-19.

In de tweede set was het weer dat VCN dat aan het uiteindelijk de leiding pakte, nadat ook het tot 10-10 gelijk opging. VCN kwam uiteindelijk met een 13-19 voor. Maar de ploeg van Kristian van der Wel kwam terug tot een 22-22. VCN trok aan het langste eind door het met 25-23 af te maken.

Bloedstollende comeback

Ook set drie leek naar de Volleybalvereniging Capelle Nieuwerkerk te gaan. Bij een stand van 23-24 kon VCN de wedstrijd uitserveren, maar die kans werd niet gepakt. ZVH kwam sterk terug en won een bloedstollende set met 27-25.  Het was dus absoluut nog niet gedaan tussen beide ploegen.

Het verzet leek gebroken bij VCN, want de club uit Zevenhuizen won de vierde set met 25-15 en kwam in die set eigenlijk nooit in de problemen. Met een 2-2 tussenstand maakte het publiek zich op voor de laatste en beslissende set in de volleybalderby.

In die laatste set kon het alle kanten opgaan, beide clubs hadden nooit meer dan 2 punten voorsprong in die laatste set, en was het uiteindelijk met een marge van 2 punten voor CAS-CRM dat zij die set wonnen met 15-13 en dus wonnen zij de regioderby met 3-2 van buurman VCN!

Delen

Advertentie