VCN heren 1 wint spektakelstuk in het hoge noorden

De heren van VCN wonnen zaterdag de tweede wedstrijd op rij. Na VCV moest DIO/Bedum met 3-2 het onderspit delven.

Een week na de degelijke overwinning op VCV stond er weer een rit naar het hoge noorden op het programma voor VCN. DIO is al jaren een vaste waarde in de subtop van de Topdivisie maar dit seizoen, geplaagd door blessures, verrassend genoeg slechts op de negende plek terug te vinden. Dit weerhield de Bedummers er niet van om in Capelle met 3-2 te winnen; er was dus iets recht te zetten voor de Capellenaren.

De eerste set werd meteen een kraker. Spectaculaire punten werden aan beide kanten afgewisseld met slordige foutjes waardoor de set alle kanten op ging. Uiteindelijk wist VCN het hoofd in de hectische slotfase het koelst te houden en de set met 26-24 binnen te slepen.

Zoekende

In de tweede set was VCN de weg een beetje kwijt. Gesteund door het enthousiaste publiek ging DIO steeds beter spelen en kregen de Capellenaren steeds meer moeite om de bal aan de overkant op de grond te krijgen. Verschillende wissels hadden geen baat en de gastheren trokken, met een duidelijke 25-15, de stand gelijk.

In de derdset bleef het spelbeeld gelijk aan de tweede. Een sterker DIO wist de angel uit de aanval van VCN te halen. hoewel het verschil kleiner was dan in de tweede set kwam de thuisploeg met 25-20 op een 2-1 voorsprong.

Grip

Set vier bood VCN grip. Onder andere door een sterk ingevallen Thomas Boerefijn die passend rust bracht. Dit leidde tot een gelijkopgaande set waarin VCN richting het einde een eindsprint wist te plaatsen en met 25-21 een verlenging afdwong.

De vijfde set werd, net als de rest van de wedstrijd, een absolute thriller. VCN wist richting de kantwissel een voorsprong van 2 punten op te bouwen. Doordrukken lukte de ploeg van trainer Ferry van Hal echter niet en DIO wist constant dichtbij te blijven. Toch paktem de Capellenaren uiteindelijk een nipte 16-14 setwinst. Een echt spektakelstuk waarbij het publiek, dat in grote getale aanwezig was en voor een lekkere sfeer zorgde, de grote winnaar was.

VCN heeft in een bizar programma nu maar liefst een volle maand vrij. De nieuwbakken nummer vijf van de topdivisie speelt pas op 9 maart weer. Dan staat de derby met Zevenhuizen op het programma. De thuiswedstrijd eindigde eerder in een 3-2 verlies na een 2-0 voorsprong.

Delen

Advertentie