Regelmatige 3-0 winst voor heren ZVH tegen Sudosa-Desto

De heren van CAS CRM-ZVH speelde zaterdag hun laatste competitiewedstrijd in 2018 tegen hekkensluiter Sudosa-Desto uit Assen. Gezien de stand op de ranglijst mocht dit geen probleemwedstrijd voor de Zevenhuizense heren worden en dit werd het ook niet. Via de setstanden 25-14, 25-14 en 25-21 werd dit een reguliere 3-0 overwinning.

Trainer/coachKristian van der Wel, had weer de beschikking over een fitte selectie en bracht de volgende basis binnen de lijnen: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson,Thomas van Rij, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins.

Een goed begin

Vanaf het begin liet ZVH zien, wat zij in deze wedstrijd wilde. Met een sterke service werd Sudosa onder druk gezet en met een snoei harde smash van Ludrich Inocente werd gelijk de toon gezet, Zevenhuizen kon met een sterke eigen aanval en een goed sluitend blok punten scoren. Bij 18-9 voerdecoach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel uit en bracht hij GiannoBeij en Bram Wiltenburg in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad.Nadat Gianno Beij zijn team op setpoint kreeg wist Ludrich Inocente de set met zijn aanval af te sluiten met 25-14.

ZVH bleef op dezelfde voet doorgaan.  Met Ludrich Inocente aan de opslag en met een sterk blokkerende Benjamin Parkinson die ook nog naast hem een sterke aanval van Max Nieuwstad had, was een 9-2 voorsprong vlot opgebouwd. Bij 15-8 bracht coach Kristian van de Wel Tristan Keijzer in het veld voor Thomas van Rij. Dit was geen verzwakking en ZVH denderde door. In deze fase liet ook Timothy Scheffers zijn blokkeerkunsten aan het publiek zien. Met zijn acties tilde hij de stand naar 20-11. Hierna konden de Zevenhuizense heren rustig doorspelen. Op het eind wist Chris van Mullem zijn punten totaal op te krikken en deze set met 25-14 voor ZVH binnen te halen.

Het volle pond

In de derde set bleef Tristan Keijzer staan en kon Sudosa met meer agressie spelen. De bezoekers wisten zelfs een voorsprong te nemen. Dit wisten ze tot 15-16 vol te houden,daarna kwam Sudosa weer onder druk te staan en verliepen hun aanvallen zonder succes. Zevenhuizen gaf niets meer weg en met de aanval van Tristan Keijzerwerd het matchpoint neergezet. Voor de opslag bracht coach Kristian vander Wel, Sven Heijkoop voor Benjamin Parkinson in het veld. Met zijn service kon Sudosa niet sterk genoeg aanvallen en was de aanval een prooi voor de blokkerende Ludrich Inocente; 25-21.

ZVH behaald hiermee de volle winst en staan op een derde plek in de Topdivisie.De heren hebben voorlopig rust en kunnen nu genieten van de kerst en de jaarwisseling. ZVH zal voor de competitie pas weer op zaterdag 12 januari 2019 aantreden in het Dorpshuis Swanla tegen NTC-Vastgoed Donitas uit Groningen

Foto: André Dirks

Delen

Advertentie