Heren ZVH stijgen door winst op Dynamo 2

De heren van CAS CRM-ZVH wonnen zaterdag met 3-1 in eigen huis van het tweede team van SV Dynamo Apeldoorn. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van de 18-jarige Lotte Sol, tot vorig jaar lid van ZVH Volleybal.

Hierna kon de wedstrijd beginnen. Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis op in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Gianno Beij en libero Mika Prins.

Gianno Beij opende set met een harde smash en vanaf daar begon een gelijkopgaand begin. Dynamo wist door een sterk blok en aanval de Zevenhuizenaren tot 13-15 in bedwang te houden. Na een sterke service van Timothy Scheffers en een goed blok van Thomas van Rij waren de rollen om gedraaid; 16-15. Hierna gingen het spel- en scoreverloop op en neer.

Bij 20-19 voerde coach Kristian van der Wel een dubbele wissel uit. Binnen de lijnen kwamen Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad voor Gianno Beij en Timothy Scheffers. Blokkerend kwam ZVH op 23-21 en na een time-out van Dynamo wist Max Nieuwstad het setpoint op de borden brengen. Het eerste setpoint werd niet verzilverd, echter sloeg Dynamo de set weg, door de opslag in het net te deponeren: 25-22

In de tweede set gingen de Zevenhuizense heren verder op de ingeslagen weg. Ze deden er zelfs nog een schepje bovenop door de service van Dynamo onder druk te zetten met slim spel. Toch kon pas bij 7-6 het verschil gemaakt worden. Blokkerend en aanvallend wisten Thomas van Rij en Chris van Mullem de score naar 22-11 tillen. Met een sterke midden aanval van Benjamin Parkinson werd het setpoint binnengehaald en om daarna direct verzilverd te wordenen de set met 25-12 winnend af te sluiten.

In de derde set nam Dynamo wat meer het initiatief en hielden de Zevenhuizense heren goed bij. ZVH wist nog aan de positieve kant van de score te blijven door de eigen servicedruk. Bij 17-16 nam Dynamo het heft in handen en pakten de bezoekers een brutale voorsprong. Bij 18-20 nam coach Kristian van der Wel zijn tweede time-out maar kon zijn team niet de morele injectie geven om de stand te veranderen. Bij 20-25 pakte Dynamo uiteindelijk de set in.

Ook in de vierde set ging het gelijk op, pas na de kill-blocks van Benjamin Parkinson kwam ZVH op 14-11.Met een indrukwekkend blok scoorde Ludrich Inocente de 18-14. Dynamo wisselde in de eindfase nog, maar niets kon voorkomen dat ZVH via een smash van Chris van Mullem deze set met 25-21 binnen haalde.

Het bleek uiteindelijke een gunstig weekend voor de heren van ZVH te worden. Inter Rijswijk verloor in Den Dungen van DS met 3-2 waardoor de ploeg van trainer Kristian van der Wel de tweede plaats dankbaar over neemt in de Topdivisie. Alleen Reflex staat nog boven de Zevenhuizense formatie, maar aankomende week speelt Reflex tegen Inter Rijswijk.

Foto: André Dirks

Delen

Advertentie