Heren ZVH houden aansluiting met de kop

Hengelo, zondag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Hengelo tegen Webton Hengelo, in Zevenhuizen wist ZVH een 3-0 overwinning te boeken. Dit had voor de Zevenhuizense het effect dat er met veel vertrouwen aan de wedstrijd werd begonnen. Webton wilde dat ombuigen, maar door veel inzet en hard werken kon ZVH deze wedstrijd met 3-1 winnend afsluiten.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman stelde de volgende basis op: Bram Wiltenburg, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Innocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin lieten de gastheren zien, wat hun bedoeling was. Ze zette ZVH met hun service onder druk en kon zo de stand lang in evenwicht houden. In deze set gebruikte coach Kristian van der Wel zijn laatste time-out bij 24-22. Dat weerhield Webton niet de set met 25-22 binnen te halen.

In de tweede set trad ZVH met dezelfde basisopstelling in het veld. Maar nu waren de Zevenhuizense heren alerter en wisten zowel aanvallend, blokkerend en serverend Webton onder de duim te houden. Serverend hielp Benjamin Parkinson zijn team aan een grotere voorsprong. Die met de laatste servicebeurt van Thomas van Rij eindigde in een 17-25 setwinst.

Webton wist in de derde set een achterstand om te zetten naar een kleine voorsprong. ZVH wist met een goede blokkering van de midden blokkeerders Benjamin Parkinson en Ludrich Inocente dit weer recht te zetten. In de eindfase kon ZVH het hoofd koel houden en maakte de set bij 23-25 uit.

In het begin van de vierde set wisten de Zevenhuizense heren een duidelijk gat te slaan, onder andere door het sterk serveren van Chris van Mullem. Toch wist Webton het gat in de eindfase te dichten en werd het bij 24-23 zelfs een setpoint voor de gastheren. ZVH wist deze te keren en pas bij de laatste service van Ludrich Inocente wisten de Zevenhuizense heren deze set met 25-27 af te sluiten.

Door deze 3-1 winst blijft ZVH in het spoor van de nummers één en twee van de topdivisie. Aanstaande zaterdag spelen de heren om 19.30 uur in Swanla tegen het tweede team van SV Dynamo uit Apeldoorn.

Foto: M. Prins

Delen

Advertentie