Dames ZVH winnen tumultueuze wedstrijd van GSC Haaglanden

De dames van Jumbo ZVH wonnen zaterdag in eigen huis met 3-1 te winnen van GSC Haaglanden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stil gestaan bij het plotselinge overlijden van de 18-jarige, Lotte Sol die tien jaar bij ZVH Volleybal had gespeeld. Na de voorbereiding van de wedstrijd nam voorzitster Joke Scheffers-Veerman het woord en werd een minuut stilte in acht genomen.

Na het practige eerbetoon startte de wedstrijd. Coach René van Essen kon weer beschikken over een ruime selectie en stelde de volgende basis op: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter.

Ombuigen en doortrekken

Haaglanden wist door sterk aanvallend spel en goede blokkering direct een voorsprong te nemen (3-6). ZVH-aanvoerster Michelle van der Knaap-Bijl verscheen aan de opslag en bracht ZVH richting een 12-7 voorsprong. De Zevenhuizense dames konden nu de voorsprong consolideren. Aanvallend wist Sonja van Mil de nodige punten binnen te slepen. ZVH won de set dan ook met 25-19.

In de tweede set namen de dames van Jumbo ZVH gelijk een voorsprong, deze kon nog door Haaglanden verkleind worden. Maar wederom wist Michelle van der Knaap-Bijl met haar service vanaf 16-15 naar 24-16 te brengen. Mede met behulp van een sterk blokkerende en aanvallende Mariëlle Gerritsen en Sonja van Mil. Uiteindelijk wonnen de dames deze set ook met 25-19.

Ook in set drie nu wist Haaglanden een achterstand om te buigen en voor te komen. Bij 20-22 nam coach René van Essen zijn tweede time-out en kon Karin Knip de opslag terug naar de kant van ZVH halen. In deze fase was het erg tumultueus. Haaglanden reageerde vaak op de eerste scheidsrechter, terwijl de dames van ZVH rustig bleven. Maar na twee sterke aanvallen van Marleen van Vliet wist Zevenhuizen deze set met 25-23 winnend af te sluiten.

Rumoer

Hierna kwamen de scheidsrechters naar het Zevenhuizense publiek om aan te geven dat zij niet zo hard mochten aanmoedigen. Omdat de tegenstanders er last van hadden. Volgens het principe dat de thuisspelende ploeg altijd gesteund moet worden door hun eigen toeschouwers werd er alleen maar meer gesupporterd.

In de bonusset, wist het getergde Haaglanden Zevenhuizen beter onder druk te zetten. Bij 12-13 achter nam jeugdspeelster Tara van Es het spelverdelen over van Chiara Broek en wist haar team in de achtervolging te zetten. In de eindfase was de blokkering en service goed, maar Haaglanden liet zich niet meer verrassen en sloot deze set met 21-25 af en nam toch nog een punt mee naar huis.

Door de overwinning klimmen de dames naar de derde plaatse in de derde divisie. De Zevenhuizense dames spelen eerst nog in de kwartfinale van de beker op maandagavond 18 februari in Swanla tegen Sovoco uit Soest.

Foto: André Dirks

Delen

Advertentie