Dames ZVH door in de beker na winst op VSTS

De dames van Jumbo ZVH speelden donderdagavond in Swanla weer tegen het team van VSTS uit Bodegraven.

Dit keer in de tweede ronde van het bekertoernooi. De eerste ontmoeting tussen de beiden teams voor de competitie was met 3-1 een prooi voor de Zevenhuizense dames. Ook in deze bekerwedstrijd wist ZVH via de setstanden 25-22, 26-24, 24-26 en 25-20 met 3-1 winnend af te sluiten.

Coach René van Essen kon niet beschikken over Karen Knip en trad aan met de volgende basis: Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter. De Zevenhuizense dames begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en wisten door veel servicedruk het team van VSTS onder druk te zetten. Dat noopte de VSTS-coach al bij 9-4 een time-out te nemen. Dit had het gewenste effect en VSTS kwam terug tot 10-10. Met de aanvallen van Sonja van Mil en Mariëlle Gerritsen wist ZVH de stand weer in hun voordeel te brengen. VSTS rechte zich nog even op, maar ZVH bleef alert spelen en kon de set met 25-22 afsluiten.

In de tweede set hielden de beiden teams elkaar goed in evenwicht. Waarbij VSTS lang aan de goede kant van de score stond. Bij 5-7 bracht coach René van Essen, Finola Parkinson binnen de lijnen voor Vera Bruggeman. Ook blokkerend wisten de Zevenhuizense dames te scoren en kwamen bij 17-16 weer voor. Toch bleef het tot het eind toe onzeker wie de set binnen ging halen. VSTS kwam bij 23-24 op setpoint, maar ZVH wist zich te herpakken. Door het wegwerken van het setpoint en daarna tweemaal op rij te scoren wonnen de dames de set met 26-24.

In de derde set stelde coach René van Essen Tara van Zijl en Finola Parkinson vanaf het begin op. Ook nu ging de strijd gelijk op en kwam Michelle van der Knaap-Bijl bij 14-13 voor Vera Bruggeman binnen de lijnen. Het scoreverloop golfde op-en-neer. Bij de time-out van René van Essen bij 22-23, werd het spel stilgelegd vanwege een ‘vals’ brandalarm. Na 15 minuten werd het spel weer hervat en kon ZVH weer gelijk komen. VSTS kreeg twee setpoints en de verzilverde de laatste; 24-26.

De vierde set verliep voor ZVH beter. De Zevehuizense dames meer servicedruk en de eigen passing met Kim Walter in de hoofdrol verliep een stuk beter. De verkregen voorsprong liet ZVH niet meer uit handen glippen. Wat de VSTS-coach ook deed met wissels, het had geen effect. Zevenhuizen bleef in het goede ritme en Marleen van Vliet mocht het karwei met 25-20 afmaken. Dit betekent dat ZVH naar de derde bekerronde gaat en het nu afwachten is wie de tegenstander zal worden.

Foto: André Prins

Delen

Advertentie