Dames VCN verlengen goede serie door 3-1 winst op Orion

Na de onverwachte overwinning van VCN op titelkandidaat VV Utrecht, moest deze week Orion eraan geloven. In Doetinchem waren de Capelse dames met 3-1 te sterk.

Na tegen een kleine achterstand aangekeken te hebben kwamen de dames van trainer Ivo Munter op stoom. Goede verdedigende acties en mooie aanvallen zorgden voor punten, terwijl het goed zetten van de blokkering Orion tot fouten dwong. VCN bouwde een zevenpuntsvoorsprong op bij 20-13. De rood-zwarte machine haperde daarna enigszins, maar was op tijd bij de les om de eerste set met 25-22 binnen te slepen VCN.

In de tweede set ging de Capelse ploeg op dezelfde voet verder. De rommelige leiding door de scheidsrechter leek bij Orion voor meer frustratie en afleiding te zorgen dan bij VCN waardoor VCN makkelijker haar punten scoorden. Lange rally’s werden vaak winnend afgesloten en met 25-18 wisselden beide ploegen weer van kant.

Hoe cliché, maar de derde set liet een ander beeld zien. Wat meer problemen in de passing en veel eigen fouten in service en aanval zorgden ervoor dat Orion weer kansen rook. Die kans grepen ze ook met beide handen aan. Na een 25-18 winst voor de thuisploeg was er (minimaal) een vierde set nodig om één van beide ploegen tot winnaar uit te roepen.

Als de ploeg van coach Munter iets geleerd heeft in de loop van dit seizoen en wat zich nu begint uit te betalen, is dat de VCN-dames niet in paniek hoeven te raken als de tegenstander terugkomt van een achterstand. Ballen worden verdedigd en terug op de grond gelegd door mooie aanvallen en blokacties. Langzaam maar zeker vergroot VCN de voorsprong. Bij 25-15 vierden de Capelse dames van VCN hun derde overwinning op een rij.

Door de zegereeks is VCN opgeklommen naar de vierde plaats in de topdivisie.

Volgende week wacht Dros-Alterno dames 2. De uitwedstrijd eind december was veruit onze slechtste wedstrijd van het seizoen waarin vrijwel niets goed ging. Voor Laudame Financials VCN dames 1 dus zaak om een goede trainingsweek neer te zetten zodat we op zaterdag onze goede lijn voort kunnen zetten!

Delen

Advertentie