Dames VCN geven koploper pak slaag

Zaterdag trad het eerste dames team van VCN aan tegen de nummer 1 in de topdivisie; VV Utrecht. Deze zaterdag was ook een sponsordag, dus waren de dames er extra op gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten. Dat lukte, het werd tegen de verwachting in 3-0 voor VCN.

De wedstrijd begon met een verjaardagslied voor de spelverdeelster Lisa Vossen. Daarna gingen beide teams scherp uit de startblokken. De gehele eerste set ging gelijk op. Marijke Lammers was erg goed in het achterveld. Mooie passjes en verdedigingsballen werden afgeleverd waardoor de spelverdeling alle aanvallers konden aanspelen. Daarnaast was het blok scherp aan het net. Uiteindelijk won VCN de meeste punten tijdens de big points en sleepten de dames zo de eerste set binnen; 25-21.

De tweede set begonnen de dames wederom scherp. Deze set zag er wel anders uit dan de eerste. VV Utrecht Dames 1 maakte veel fouten, waar de VCN dames van profiteerden. Daarnaast hadden de Capellenaren een paar lange serviceseries waardoor de set relatief makkelijk binnen gehaald werd. Deze set werd gewonnen met 25-12.

Bij start van de derde set wisten de dames dat ze alles op alles moesten zetten om deze ook binnen te slepen. VV Utrecht is een sterk team dat zich gemakkelijk terug kan vechten. Zo ging het de gehele set weer gelijk op en werden aan beide kanten mooie punten gemaakt. Elles Dambrink, normaal speelster van dames 2, scoorde een paar keer knap. Daarnaast gebruikte Maureen Weernekers van de Utrechtse dames een paar keer slim om te scoren. Zo wisten de dames ook tijdens deze laatste set de meeste punten binnen te slepen en werd deze set gewonnen met 25-20.

Door de onverwachte overwinning klimt de ploeg van trainer Ivo Munter naar de vijfde plaats. De dames hebben nog één wedstrijd te goed waardoor de vierde plaats binnen handbereik ligt. Aankomende week speelt VCN tegen Orion uit Doetinchem dat zevende staat op één punt achterstand.

Delen

Advertentie