Verdiende overwinning Capelle tegen DOVO

In de strijd tegen rechtstreekse degradatie behaalde Capelle een belangrijke zege. Met nog vier wedstrijden voor de boeg heeft Capelle nu zes punten voorsprong en een veel beter doelsaldo dan ACV. Rechtstreekse handhaving wordt moeilijker, want ONS Sneek heeft acht punten voorsprong, waardoor nacompetitie het meest voor de hand ligt.

In de wedstrijd zelf kreeg Capelle de eerste kansen. Olaf van der Sande schoot in de 6e minuut voorlangs en tien minuten later had Jelle Pollemans de voorsprong op de schoenen. Van dichtbij raakte hij slechts keeper Koen Hagelstein. Daarna was het de beurt aan DOVO. Een vlammend schot van Joey Godée ging via de handen van Bradly van der Meer en de lat net over het doel.

Dezelfde speler kreeg in de 33e minuut opnieuw een kans, maar zijn schot ging ver naast. Vier minuten later was Van der Sande weer dichtbij een doelpunt, maar de bal ging voorlangs het doel. Toen iedereen dacht aan een blanco ruststand kwam Capelle toch nog op voorsprong. In de tweede minuut van de blessuretijd kraag na een corner Pollemans de bal en schoot hard in. De bal werd geblokt, maar kwam terecht bij Kai Fens, die via de onderkant van de lat scoorde 1-0.


Na de rust duurde het bijna een kwartier, voordat er enig gevaar te zien was. Bram de Bruin zag zijn keihard schot gekeerd worden door doelman Hagelstein. De volgende actie was weer voor DOVO. Joshua Patrick wist echter niet te scoren. In de 67e minuut nam Gertjan Rothman een vrije trap, die door Kai Fens net over werd gekopt. Één minuut later werd Olaf van der Sande de diepte ingestuurd en op de voor hem karakteristieke wijze profiteren van zijn snelheid liet hij de keeper kansloos 2-0.

DOVO had nog één kans om dichterbij te komen, maar Gertjan Rothman haalde de bal van de doellijn. In de blessuretijd moest keeper Hagelstein nog een keer reddend optreden bij een schot van Sandin Avdic. Uiteindelijk was de overwinning dik verdiend en kan bijdragen tot het zelfvertrouwen voor de komende weken.


De uitstekend leidende scheidsrechter Marcel Roeleveld hield de kaarten op zak.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Kai Fens (70 Sandin Avdic), Jelle Pollemans, Bram van Eijk, Gertjan Rothman, Omar Gomez Shee (86 Frank Karreman), Bram de Bruin, Wilmer Kousemaker, Boris Letterie (74 Angelmo Vyent), Olaf van der Sande.

Delen

Advertentie