Veel nieuwe spelers voor Capelle en Zwervers

V.v. Capelle en CVV Zwervers mogen aankomend seizoen beide de nodige nieuwe spelers verwelkomen. Rond het sluiten van de overschrijvingsdeadline voor spelers van de KNVB heeft de redactie van IJssel-sport een tussenbalans opgemaakt.

Met name in de gemeente Capelle aan den IJssel zijn er veel spelers van club gewisseld. Waarbij CKC en SVS rustig aan deden met ieder twee aanwinsten. Capelle en Zwervers waren wat actiever op de spelersmarkt. Capelle trok maar liefst tien nieuwe spelers aan terwijl Zwervers zestien voetballers aan zich bond. Voor beiden ploegen overigens noodzaak aangezien de nodige spelers vertrekken. Voor het volledige overzicht van alle transfers van v.v. Nieuwerkerk, Groeneweg, DCV, CKC, SVS, Capelle, Zwervers kijk je hier.

Keeperscarrousel

Het grote aantal transfers bij Capelle en Zwervers wordt mede veroorzaakt door het vertrek van een groot aantal keepers. Capelle verliest Ferry Hagendijk aan XerxesDZB en Bradley van der Meer aan Rijnsburgse Boys. Daarvoor halden ze Marvin van Tienen van Zwaluwen en Rik de Vries van Zwervers. Omdat bij Zwervers ook nog eens Delano Kortstam naar Spartaan’20 vertrok moest men op keepersjacht op sportpark de Couwenhoek. Daaruit zijn Rahim Babayigit van GLZ Delfshaven en Carlo Willemse van Ter Werve bereid gevonden om onder de lat te staan.

Terug op het oude nest

Daarnaast keren een hoop spelers terug naar de clubs waar ze begonnen of eerder speelden. Mark de Borst stapt over van DCV naar zijn oude club CKC. DCV haalt ook een oude bekende terug met Houcine Hamach, die na tien jaar terugkeert aan sportpark Waalplantsoen. Zowel Zwervers als Capelle halen ook oudgedienden terug. Marlon Oranje strijkt neer bij de ‘blauw-witten’ terwijl Jerry Scholman weer terugkeert bij de ‘groenen’. Maar v.v. Nieuwerkerk maakt het ‘t bontst. Zowel Scot van Dijk, Shan van den Engel en Roy Spierings keren terug aan sportpark Dorrestein nadat zij eerder al in Nieuwekerkse dienst acteerden.

Delen

Advertentie