v.v. Nieuwerkerk walst over HOV/DJSCR heen

Na de koploper vorige week stond nu de wedstrijd tegen nummer laatst op het programma.

Volgens de volgers een kans voor Nieuwerkerk om met grote cijfers te winnen. Ron Luijten kon deze wedstrijd niet beschikken over de spelers die vorige week geblesseerd waren uitgevallen, dus begon Nieuwerkerk zonder Remco Langerveld, Robert Boeve, Stefan van der Vlegel en doelman Sander Hoffmann aan deze wedstrijd. Toch was Nieuwerkerk veel sterker dan de tegenstander, maar vanmiddag stond het vizier van de Nieuwerkerkse aanval niet helemaal scherp, anders was de score zeker uitgelopen in dubbele cijfers.

Pas in de achttiende minuut opent Nieuwerkerk de score. Roy de Ouden wordt binnen de beruchte lijnen ten val gebracht en Rick Kramer schiet de toegekende strafschop binnen: 1-0. Nieuwerkerk krijgt kansen op de 2-0, maar mist te veel kansen. In de 34e minuut valt Daniël da Cruz geblesseerd uit. Zijn vervanger is Bilal Ouahabi . In de 39e minuut valt het hoogtepunt van deze middag te beleven: Bart Snoek schiet vanaf 18 meter snoeihard binnen, 2-0. Als doelpunten niet vallen uit de vele doelpogingen, dan maar vanuit een schot moet hij gedacht hebben. Nauwelijks een minuut later schiet Rick Kramer de 3-0 binnen uit een voorzet van diezelfde Bart Snoek. Dit is ook de ruststand.

Moeizaam scorend

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als de eerste. Nieuwerkerk creëert kans op kans, maar hoe mooi ook, maar de Nieuwerkerkers helpen ze één-voor-één om zeep. In de 57e minuut raakt Bart Snoek nog de paal, en ook de rebound valt niet binnen. Met nog een half uur te spelen wordt Bart Snoek naar de kant gehaald, zijn vervanger is Stefan Jeroense. Nieuwerkerk blijft vol op de aanval spelen en krijgt in minuut 68 de beloning. Roy de Ouden schiet de bal uit een corner achter de doelman: 4-0. In de 72e minuut wordt Wayne van den Burg, die een ongelukkige wedstrijd speelde, vervangen door Edihno Piqué. Nauwelijks vijf minuten later schiet Nick Weers de 5-0 binnen. Het slotakkoord is voor Rick Kramer. Tien minuten voor tijd haalt hij op rand van het strafschopgebied uit en schiet binnen: 6-0. Als alle kansen eens waren benut, wat dan?

Door de overwinning en gunstige resultaten op andere velden stijgt Nieuwerkerk naar de tweede plaats achter CKC. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit jaar, tegenstander is Ammerstol SV.

Opstelling: K. Abel – N. Weers – B. Meeske – M. Treffers – B. Snoek (60 S. Jeroense) – D. da Cruz (32 B. Ouahabi) – W. van den Burg (80 E. Pique)- B. Slob – W. van de Dries – R. de Oude – R. Kramer.

Delen

Advertentie