v.v. Nieuwerkerk bekert verder

In de laatste wedstrijd in de eerste ronde voor de beker trof Nieuwerkerk zaterdag derdeklasser Zwammerdam. Alleen bij winst is Nieuwerkerk zeker van de volgende bekerronde.

Van begin af aan trok de ploeg van Ron Luijten ten aanval en creëerde kansen bij de vleet. In de 15e minuut was het al raak. Na goed voorbereidend werk van Remco Langerveld schoot Jonathan de Quartel vanaf de rand van het strafschop schitterend binnen. Nieuwerkerk bleef aanvallen en gaf ruimte achterin weg.

Zwammerdam kwam via de counter twee keer goed door over rechts en dat leverde ook twee levensgrote kansen op voor Zwammerdam. Dat Zwammerdam deze middag de wedstrijd verloor, ligt echt aan hen zelf, deze kansen hadden gewoon verzilverd moeten worden. Treuzelen van de aanvallers en goed ingrijpen van doelman Sander Hoffmann voorkwamen de doelpunten.

Nieuwerkerk daarentegen kwam via een grote fout achterin bij Zwammerdam op 2-0. De doelman schoot de bal zo in de voeten van Bart Slob, die van zeker 35 meter de bal in de 32e minuut over de doelman heen lobte. Vier minuten later was de wedstrijd gespeeld. Stefan van der vlegel werd de diepte ingestuurd en hij tekende voor de 3-0, wat ook de ruststand was. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: een aandringend Nieuwerkerk en een tot verdediging gedwongen Wammerdam, dat ook niet meer geloofde in een goede afloop.

Nog twee keer kon de Nieuwerkerkse aanhang juichen; in de 48e minuut schoot Stefan van der Vlegel de 4-0 binnen en in de 70e minuut bekroonde Remco Langerveld zijn optreden met een doelpunt: 5-0. Een ruime overwinning, waar niets op aan te merken valt, behalve dan het missen van die twee grote kansen door Zwammerdam. Nieuwerkerk bekert verder.

Aanstaande zaterdag start de competitie. Door het vertoonde spel vanmiddag zullen de verwachtingen weer hoger gespannen zijn.

Delen

Advertentie