Ron Luijten (v.v. Nieuwerkerk) over het kampioenschap: ‘De warmte binnen de club is teruggekomen’

Het eerste elftal van v.v. Nieuwerkerk pakte afgelopen seizoen de titel in de vierde klasse op zaterdag. Een knappe prestatie in het eerste seizoen dat de zondag er niet meer is bij Nieuwerkerk. Volgens trainer Ron Luijten heeft de stap naar de zaterdag de club geen windeieren gelegd.

Beluister het volledige interview van verslaggever Kasper Luchtmeijer met Ron Luijten en Richard Boer onderaan het artikel.

De stap naar de zaterdag was er volgens Luijten en zijn assistent Richard Boer niet één die zonder slag of stoot ging. “We begonnen natuurlijk met dat het zondagelftal stopte. Dat was een situatie die binnen de club voor wat reuring zorgde. Maar de overstap heeft v.v. Nieuwerkerk geen wind eieren gelegd. Alles is op een goede manier samen gekomen, de warmte is teruggekomen tussen supporters, spelers en jeugdspelers.”

Nieuwerkerkhart

Een kern van de zondag ploeg, die destijds eerste klasse speelde is overgestapt naar de zaterdag, en dat typeert volgens de oefenmeester de club goed. “Er zijn zeven jongens van de zondag overgekomen. De jongens die overkwamen hebben allemaal een Nieuwerkerkhart. Daar zijn we dankbaar voor, en die hebben zich dit jaar goed geprofileerd. Die hebben samen Nieuwerkerk uitgedragen en op de kaart gezet. Maar daarbij mogen we de jongens die eerder op de zaterdag zijn gestart zeker niet vergeten.”

Volgens assistent trainer en, volgens Ron Luijten cultuurbewaker, Richard Boer zit daar ook de kern van de sportieve doelstellingen voor de bespelers van sportpark Dorrestein. “Er is uitgesproken dat we binnen twee drie jaar in de tweede klasse willen spelen. Dat willen we vooral doen met eigen spelers, met Nieuwerkerkers”, legt Boer uit.

Ron Luijten (v.v. Nieuwerkerk) over het kampioenschap: ‘De warmte binnen de club is teruggekomen’

Foto: Eelco de Bruin

Delen

Advertentie